Siyasilerin reklamcısına üst düzey yeni görev

Yazar ve reklamcı Necati Özkan, yeni bir göreve atandı.

Google Haberlere Abone ol
Siyasilerin reklamcısına üst düzey yeni görev

Türkiye'de siyasi iletişim alanında önde gelen isimlerden, yazar ve reklamcı Necati Özkan, 17 Kasım tarihinde İtalya'nın başkenti Roma'da yapılan genel kurulda, Avrupa Siyasi Danışmanlar Derneği'nin (EAPC-European Association of Political Consultants) başkanlığına seçildi.



Özkan, 30'dan fazla ülkede siyasi partilere ve liderlere danışmanlık yapan üyelerden oluşan EAPC'nin başkanlığını iki yıl süreyle yürütecek.



Necati Özkan, EAPC Başkanlığı süresi içinde iki büyük projeyi gerçekleştirmeyi hedeflediğini ve bu projeler konusunda da genel kuruldan yetki aldığını aktararak şunları söyledi: 



"Başkanlığım süresince bir 'Dijital Seçim Kampanyaları Arşivi' kuracağız. Bu arşiv dünyanın dört bir yanında yapılmakta olan yerel, genel ve başkanlık seçimleri ile Avrupa Parlamentosu seçim kampanyalarını dijital ortamda toplayacak ve siyasi iletişim danışmanlarının ve kampanya yöneticilerinin kullanımına sunacak. İkinci projem ise sanal bir 'Demokrasi Okulu' kurmak olacak. Bu okulda, derneğimizin ana misyonu olan 'demokrasi fikrini yayma ve tanıtma' konusunda bir ileri aşamaya geçeceğiz. Dünyanın önemli siyasetçileri, siyasi danışmanları, araştırmacıları ve kampanya yöneticileri bu sanal okulda ders verecek."



Necati Özkan daha önce de dünyanın en büyük bağımsız reklam ajansları networkü olan, 42 ülkede 42 ajans ile faaliyet gösteren, 2 milyar dolara yaklaşan yıllık iş hacmine sahip Dialog International'ın dünya başkanlığını üstlenmiş ve 2012-2014 yılları arasında bu görevi sürdürmüştü.



1985 yılında Öykü Reklam Ajansı'nı kuran Özkan, iletişim fakültelerinde yaratıcılık, strateji, kampanya yönetimi ve seçim kampanyaları dersleri verdi. 2007-2008 yıllarında KKTC'nin ve 2008-2013 yılları arasında Türkiye'nin yurt dışı pazarlardaki turizm tanıtım kampanyalarını yöneten Özkan, İzmir EXPO 2020 projesi ve Ankara Shopping Festival kampanyalarında çalıştı. 



Özkan bugüne kadar çeşitli siyasi partilerin seçim kampanyalarını yönetti, liderlere ve adaylara siyasi iletişim danışmanlığı yaptı. 2010'da dünyanın önde gelen siyasi danışmanları arasından seçilen 10 kişilik 'Dünya Rüya Takımı'na girdi. Aynı yıl 'Aristotle Uluslararası Siyasi İletişim Büyük Ödülü'nü aldı. 



Özkan'ın ayrıca başta ABD'deki Türkiye tanıtım kampanyasıyla aldığı 'Gümüş Adrian' olmak üzere ulusal ve uluslararası alanda kazandığı 20'nin üzerinde ödülü ve 'Seçim Kazandıran Kampanyalar', 'Seçim Zamanı 2004', 'Seçim Zamanı 2005' ve 'Obama'nın Liderlik Sırları' adlı dört kitabı bulunuyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin