Siyasi partilerden Cumhuriyet'e destek

Bugün yayın yasağı getirilen Cumhuriyet'in manşetine, CHP ve HDP milletvekili destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Siyasi partilerden Cumhuriyet'e destek

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Cumhuriyet'in MİT TIR'larının silah taşıdığı görüntüleri manteşe taşıdı ve MİT tırlarının taşıdığı sandıkların açıldığı anlara ait görüntüleri internet sitesinde yayınladı. 



Can Dündar hakkında soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, internet sitelerindeki yayın içeriklerine erişimin engellenmesi talebi de kabul edildi.



Gazeteye, Gazetecilik meslek örgütlerinin yanı sıra siyasi partilerin milletvekillerinden de destek geldi.



CHP milletvekili Mahmut Tanal ve HDP milletvekili Tuncel, MİT tırlarındaki silahların görüntülerinin ortaya çıkması üzerine hükümetin Lahey'de yargılanması gerektiğini savundu.



CHP ve HDP'li vekiller KRT Haber Koordinatörü Çağlar Cilara'nın yayınında konuyla ilgili soruları yanıtladılar ve hükümetin uluslararası alanda yargılanması gerektiğini söylediler.



Hükümetin suçüstü yakalandığını belirten CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, "MİT'in silah taşıma ve silah sevkiyatı yapma gibi görevi yok, MİT sadece istihbarat ve bilgi toplayabilir, burada hükümet suçüstü yakalanmış durumda. Burada devlet hukuk dışına çıkmış, adeta aşiret ve çadır devletlerinin durumuna düşmüştür. Silahlar kime giderse gitsin suçtur. ÖSO'ya da gitse suçtur. Hükümetin yüce divan ve Lahey'de yargılanması gerekir" dedi.



"Hükümet savaş suçu işledi"



HDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel ise hükümetin savaş suçu işlediğini söyledi, Cumhuriyet'e açılan soruşturmaya da tepki gösterdi. Tuncel, "Bu görüntüler, AKP hükümetinin savaştan yana tavır gösterdiğini, Ortadoğu ve Kürt halkına düşmanlık yaptığını göstermiş oldu. Görüntüleri yayımlayan gazete hakkında soruşturma başlatıldı, bu da gerçeği gizlemeye çalıştıklarını gösteriyor. Türkiye toplumu AKP'nin gerçek yüzünü gördü. Savaş suçu işleniyor, silahları gönderdiği kişiler Ortadoğu'da insanlık suçu işliyor. AKP'nin ve bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanlarda partimizi hedef alması yargılanmasını engellemesi içindir, çünkü AKP tek başına iktidar olamayınca Erdoğan Başkan olamayacak ve yargılanacak, bütün bunların hesabını vermek zorunda kalacak." dedi.



Haberin devamı için TIKLAYINIZ

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin