Siyasette 'sığınmacı' tartışması! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sığınmacılar tepkisi: Sığınmacıları katillere teslim edemeyiz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sığınmacılarla ilgili polemik konusunda "Biz sığınmacıları katillere teslim edemeyiz" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'maşa' sözlerine tepki gösteren Çelik, "Kılıçdaroğlu rekabet değil 'husumet siyaseti' yürütüyor. Esad rejimine kim empati kuruyorsa asıl maşa odur" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Siyasette 'sığınmacı' tartışması! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sığınmacılar tepkisi: Sığınmacıları katillere teslim edemeyiz

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ömer Çelik, şunları söyledi:

Sığınmacılar sınırımızdan 30 km boyunca güvenli bölge oluşturulsaydı ne Türkiye’ye geleceklerdi ne Batı’ya gitmek isteyeceklerdi. Obama yönetimi zamanında bunu istemedi. Bu insanlar ölümden kaçarak Türkiye’ye geldi.

Biz sığınmacıları katillere teslim edemeyiz.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun kendisini Esad yönetimiyle ilgili düşünmektedir. Sayın Kılıçdaroğlu rekabet siyaseti değil husumet siyaseti anlayışı görüyor. Kendisi maşa arıyorsa aynaya bakmalıdır.

Türkiye Azeri kardeşlerimizin mücadelesini desteklerken birileri çıktı Türkiye cihatçıları gönderiyor.' dedi.

'Aylan bebeğin ölümünden Erdoğan sorumludur' diyor. Böyle bir açıklama olabilir mi? Bunun sorumlularından birisi Esad yönetimi, diğeri o botları şişleyen Yunanistan’dır.

Reyhanlı saldırısı ile ilgili bile Cumhurbaşkanımızı suçluyor, böyle bir şey olabilir mi? Demokrasimizi zehirlemek için faaliyet içinde hareket ediyorlar.

Suriye meselesi gayet açıktır. Ne bir dış politika, ne de bir diplomasi biliyorlar. Bilseler 6'lı masada çözerlerdi. Son konuşması Cumhurbaşkanımıza, Kabinemize karşı husumet konuşmasıdır.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin