'Siyah sinemanın babası' ünlü yönetmen Melvin Van Peebles hayatını kaybetti

'Siyah sinemanın babası’ olarak anılan yönetmen Melvin Van Peebles 89 yaşında hayatını kaybetti. Peebles, 1970’lerde çektiği "Watermelon Man" ve "Sweet Sweetback's Baadasssss Song" gibi filmlerle tanınıyordu.

Google Haberlere Abone ol
'Siyah sinemanın babası' ünlü yönetmen Melvin Van Peebles hayatını kaybetti

'Siyah sinemanın babası’ diye anılan yönetmen Melvin Van Peebles'ın salı günü New York'ta yaşamını yitirdiği açıklandı. 89 yaşındaki yönetmen, 1970’lerde çektiği "Watermelon Man" ve "Sweet Sweetback's Baadasssss Song" gibi filmlerle tanınıyordu.

‘BİR DEVİ DAHA KAYBETTİK’

Yönetmen Spike Lee, Peebles'ın ölüm haberi üzerine Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımda, "Çığır açan filmi 'Sweet Sweetback’s Badasssss Song' ile bağımsız siyah sinemayı ön plana çıkaran Melvin Van Peebles'ı kaybettiğimiz için çok üzgünüm. Melvin, film kariyerimin büyük bir destekçisiydi. Kahretsin, bir devi daha kaybettik” ifadelerini kullandı.

Hollanda tiyatrosunu inceledikten sonra adına Van sözcüğünü ekledi. Aynı zamanda yazarlık, oyunculuk, yönetmenlik, müzisyenlik yaptı, roman yazdı ve astronomi çalıştı.

'Siyah sinemanın babası' ünlü yönetmen Melvin Van Peebles hayatını kaybetti

MELVIN VAN PEEBLES KİMDİR?

Melvin Peebles Chicago’da doğdu. Peebles, edebiyat fakültesinden dereceyle mezun olduktan sonra kısa bir süre sonra ABD hava kuvvetlerine katıldı. Hollanda tiyatrosunu inceledikten sonra adına Van sözcüğünü ekledi. İlk filmi "Geçen Üç Günün Hikayesi", Fransa’da beyaz bir kızla dostluk kurduğu için rütbesi düşürülen bir siyah askerle ilgiliydi. Bu film Peebles’ın Hollywood’da dikkati çekmesine yardımcı oldu. Yönetmen, filmlerinin başarısından sonra Broadway için müzikal yazdı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin