Siyah noktaları vakum gibi çeken yöntem bulundu: Her evde bulunuyor gözenekleri derinlemesine temizliyor. Yalnızca 2 malzemeyle siyah noktalardan eser kalmayacak

Siyah nokta, pek çok kişide olan cilt problemlerinden biridir. Piyasada pek çok siyah nokta geçirme vaadi veren ürünler olsa da en etkilisi, doğal yöntemlerdir. Her evde bulunan bu ürünle yalnızca 2 malzemeyle siyah noktaları tarihe gömebilirsiniz. İşte siyah noktaları vakum gibi çeken doğal yöntem

Siyah noktaları vakum gibi çeken yöntem bulundu: Her evde bulunuyor gözenekleri derinlemesine temizliyor. Yalnızca 2 malzemeyle siyah noktalardan eser kalmayacak

Hormonal dengesizlikler, genetik ve çevresel faktörler bu aşırı aktif sebum üretiminin tetiklenmesinde önemli bir rol oynar.

Bu yağlar gözenekleri tıkayarak siyah noktalara, beyaz noktalara ve en uygunsuz zamanlarda ortaya çıkan sinir bozucu sivilcelere yol açabilir.

Ancak tüm bu sorunları geçiren ev yapımı yüz maskesi, sebum üretimini düzenlemede harikalar yaratır ve bu yağları kontrol altında tutar.

Sivilcelere karşı güçlü bir savunma görevi görerek cildinizin temiz, sağlıklı ve lekesiz kalmasını sağlar. Gözeneklerin açılmasına yardımcı olarak siyah noktaları da derinlemesine temizler.

İşte siyah noktaları vakum gibi kendine çeken ev yapımı maskeler…

YUMURTA AKI

Yumurta akı, derinlere yerleşmiş siyah noktaları ciltten uzaklaştırmakla kalmaz aynı zamanda gözenekleri de sıkılaştırır. Ölü cilt hücrelerini temizleyen ve cilt tonunu aydınlatan mükemmel bir bileşendir.

Bir yumurta beyazını köpüklü bir macun haline getirerek başlayın. Birkaç damla limon suyu ekleyip tekrar karıştırın. Ardından bir kağıt mendil alın ve cildinizin üzerine yerleştirin.

Bir yüz fırçası yardımıyla karışımı dokuya uygulayın ve cilde sıkıca yapıştırın. Kaşlardan ve göz çevresinden uzak tutun ve maskeyi 15 dakika kurumaya bırakın.

Cildiniz gerginleşmeye başladığında kağıt mendilleri çıkarın. Siyah noktalar, fazla yağ ve kir de onunla birlikte çıkacaktır. Soğuk suyla durulayın ve nemlendirin. Bunu haftada bir kez tekrarlayın.

KABARTMA TOZU VE ELMA SİRKESİ

Kabartma tozu ölü cilt hücrelerini temizler ve gözeneklerin içindeki derin kirleri temizler. Ayrıca cildinizin doğal pH'ını nötrleştirmeye yardımcı olur.

Bu da cildinizin daha az yağ üretmeye başlayacağı anlamına gelir. Elma sirkesi cildin pH seviyesini dengelemeye yardımcı olur, aşırı yağ üretimini azaltır ve sivilcelerle mücadelede antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Siyah noktaları vakum gibi çeken yöntem bulundu: Her evde bulunuyor gözenekleri derinlemesine temizliyor. Yalnızca 2 malzemeyle siyah noktalardan eser kalmayacak

Yağlı ciltler ve sivilceler için bu yüz maskesini yapmak için kabartma tozu ve suyu karıştırarak bir macun elde edin ve bir kenarda bekletin.

Gözeneklerinizi açmak için yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Kabartma tozu macununu yüzünüze uygulayın. Peeling yapmak için macunu cilde yumuşak bir şekilde masaj yapın.

Bir dakika bekletin ve ılık suyla durulayın. Bir miktar soğuk su ile işlemi tamamlayın. Son olarak, cildinizi doğal pH'ına geri döndürmek için tonik olarak elma sirkesini birkaç damla su ile seyrelterek kullanın.

JELATİN VE LİMON SUYU

C vitamini açısından güçlü, lekeleri solduran, kiri, yağı ve ölü deri hücrelerini temizleyen en etkili malzemelerden biri limon suyudur. Jelatin tozu maskeyi bir arada tutar.

Ayrıca cildin elastikiyetini artıran ve cildi daha sıkı ve genç görünümlü yapan kolajen bakımından da zengindir. 

Bir yemek kaşığı jelatin tozunu bir bardak ılık suya karıştırarak başlayın. Sürekli karıştırın ve üçte bir bardak taze sıkılmış limon suyunu ekleyip karıştırın.

Karışımı T bölgenize uygulayın ve durulamadan önce en az 15 dakika kurumasını bekleyin. Bunu haftada iki kez tekrarlayın.

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına uygulamadan önce mutlaka dikkatli olun.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin