SİYAD yazarından Şahan Gökbakar'a sert tepki: Bundan böyle filmlerini Vali'ye göstersin

Radikal Gazetesi Spor Şefi ve sinema yazarı Uğur Vardan, köşesinden Şahan Gökbakar' 1 Mayıs'ta attığı tweet'ler üzerine ağır yüklendi...

Google Haberlere Abone ol
SİYAD yazarından Şahan Gökbakar'a sert tepki: Bundan böyle filmlerini Vali'ye göstersin

Uğur VARDAN / RADİKAL



Ve Recep ve Şahan ve İhsan ve 1 Mayıs



Hatırlayacaksınız, Emek Sineması’nın geleceğine ilişkin gelişmeler karşısında meslek hayatına en azından şimdilik nokta koyan Atilla Dorsay’ın kararını eyleme geçirdikten sonra Şahan Gökbakar topa girmiş ve SİYAD Onursal Başkanı’na yönelik olarak sosyal medyada şu mesajları paylaşmıştı: “Sen zaten benim adımı hâlâ bilmiyorsan sinema yazarlığını bırak baba. Sayın Başbakan’ın benimle sohbetini kıskanan ve bana Recep İvedik diyerek aklınca aşağılayan, Atilla Dorsay’ın köşesini bırakması mükemmel olmuş!”



Malum, Şahan kardeşimiz son 1 Mayıs’ta bir kez daha ‘yol gösterici ve ufuk açıcı’ tweet’leriyle yeniden gündeme geldi. Göstericilere kendince ayar çeken ve tarihe “Geçen 1 Mayıs’ta ne yaptığımı biliyorum” türünden ‘derin’ ve kendi deyimiyle ‘yandaş’ izler bırakan genç komedyenimiz şöyle bir noktaya taşıdı bizleri: “Evet, yarattığım karakter benim.” Yani Atilla Abi’yi de ‘pratik’te doğrulamış oldu. Gökbakar’ın 1 Mayıs performansı zaten yeterince tartışıldı, uzatmaya gerek yok. Sadece o gün Uğur Sönmez adlı bir arkadaşın attığı bir tweet’in meseleyi kısa ve kıymetli bir biçimde özetlediğini düşünüyor ve aktarıyorum: “Biz faşistin kötü, 1 Mayıs’ın hak olduğunu Kemal Sunal’dan öğrendik. İşte tam da bu yüzden Şahan Gökbakar asla bir Kemal Sunal olamayacak!”



KÖŞE YAZISININ DEVAMI İÇİN









 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin