Siyad Ödülleri, D-Smart'ta

21 Ocak’ta dağıtılacak SİYAD Türk Sineması Ödülleri, canlı yayında D-Smart'ta HD olarak ekrana gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Siyad Ödülleri, D-Smart'ta

Ceyda Düvenci’nin sunacağı SİYAD Ödülleri Gecesi’nde, 2012 yılında sinema salonlarında gösterime giren toplam 61 Türk sinema filmi arasından çeşitli dallarda aday gösterilen 11 film değerlendirilecek ve ödül kazanan filmler belirlenecek.



SİYAD Ödülleri’nde tüm dallarda aday gösterilen Yeşim Ustaoğlu’nun Araf’ı dikkat çekiyor.“Asya-Pasifik En İyi Film Ödülü”nün de sahibi olan ‘Tepenin Ardı’ ve usta yönetmen Zeki Demirkubuz’un ‘Yeraltı’ filmi de toplam 9 dalda yarışıyor.



Vizyona girdiğinde sinemaseverlerin ilgiyle izlediği, sinema filmi eleştirmenlerinden olumlueleştiriler alan “Ben Geldim Gidiyorum”, “Ben Uçtum Sen Kaldın”, “800 KM. Engelli” filmleri “En İyi Belgesel Adayları” kategorisinde ödüle aday gösteriliyor. “En İyi Kısa Film Adayları” kategorisinde de “Birlikte”, “Yusuf’un Rüyası”, “Buhar” filmleri en güçlü adaylar arasında sayılıyor.



Ayrıca SİYAD’ın her yıl geleneksel olarak açıkladığı en iyi yabancı film dalındaki ödülü Michael Haneke’nin “Aşk”ı (Amour) aldı. 7 Ocak’ta 52 SİYAD üyesinin katılımıyla yapılan oylama sonucunda “Aşk” birinci olurken, Steve McQueen’in yönettiği “Shame” ikinci,  Paul Thomas Anderson imzalı “The Master” ise üçüncü oldu.



Gece D-Smart ekranlarında 19:30’da Nurçak Bey’in sunacağı ‘Kırmızı Halı’ programı ile başlayacak. 'Kırmızı Halı'dan, ünlü isimler, sinema dünyasının starları ve yönetmenleri geçecek.



Ödül Töreni; saat: 20.30 itibariyle HD olarak, D-Smart 20. Kanal Max Smart HD’den izlenebilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin