SİYAD ödül töreni canlı yayınla D-Smart’ta

21 Ocak’ta sahiplerini bulacak “SİYAD Türk Sineması Ödülleri” canlı yayınla D-Smart'ta...

Google Haberlere Abone ol
SİYAD ödül töreni canlı yayınla D-Smart’ta

Sinema dünyasının merakla beklediği “45. SİYAD Türk Sineması Ödülleri” törenine sayılı günler kaldı.



Ceyda Düvenci sunacağı tören, D-Smart’ta HD kalitesiyle, canlı olarak yayınlanacak.



Ödül töreninde 2012 yılında sinema salonlarında gösterime giren toplam 61 Türk sinema filmi arasından çeşitli dallarda aday gösterilen 11 film değerlendirilecek ve ödül kazanan filmler açıklanacak.



SİYAD Ödülleri’nde Yeşim Ustaoğlu’nun “Araf”ı tüm dallarda aday gösterilirken, “Asya-Pasifik En İyi Film Ödülü”nün de sahibi olan “Tepenin Ardı” ve Zeki Demirkubuz’un “Yeraltı” filmleri de toplam 9 dalda yarışıyor.



Vizyona girdiğinde sinemaseverlerin ilgiyle izlediği, sinema filmi eleştirmenlerinden olumlu eleştiriler alan “Ben Geldim Gidiyorum”, “Ben Uçtum Sen Kaldın”, “800 KM. Engelli” filmleri “En İyi Belgesel Adayları” kategorisinde ödüle aday gösteriliyor. “En İyi Kısa Film Adayları” kategorisinde de “Birlikte”, “Yusuf’un Rüyası”, “Buhar” filmleri en güçlü adaylar arasında sayılıyor.



Ayrıca SİYAD’ın her yıl geleneksel olarak açıkladığı en iyi yabancı film dalındaki ödülü Michael Haneke’nin “Aşk”ı (Amour) aldı.



7 Ocak’ta 52 SİYAD üyesinin katılımıyla yapılan oylama sonucunda “Aşk” birinci olurken, Steve McQueen’in yönettiği “Shame” ikinci,  Paul Thomas Anderson imzalı “The Master” ise üçüncü oldu.



Canlı yayın 19:30’da Nurçak Bey’in sunacağı ‘Kırmızı Halı’ programı ile başlayacak. Ödül töreni, saat 20.30’dan itibaren D-Smart 20. Kanal Max Smart HD’den izlenebilecek. 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin