Sivastopol'da Rus ordusuna füzeli saldırı. Bir asker hayatını kaybetti

Ukrayna tarafından, Rus Karadeniz Donanması'nın karargahı olarak kullanılan Sivastopol'da bir füze saldırısı düzenlendi. Rus yetkililer, bu saldırı sonucunda bir askerin hayatını kaybettiğini ve toplamda beş füzenin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Sivastopol'da Rus ordusuna füzeli saldırı. Bir asker hayatını kaybetti

Sivastapol yerel valisi Mikhail Razvozhayev, Telegram mesajlaşma uygulamasında en az bir Ukrayna füzesinin Rusya'nın Karadeniz donanmasının Kırım'ın Sivastopol limanındaki karargahına isabet ettiğini ve yangına neden olduğunu yazdı.

TOPLAMDA 5 FÜZE DÜŞTÜ

Rusya Savunma Bakanlığı da saldırıda bir askerin öldüğünü ve hava savunma sistemlerinin toplam beş füze düşürdüğünü açıkladı.

Razvozhayev, başka bir saldırı beklenmemesine rağmen, yerel halka donanma binasının bulunduğu şehir merkezinden uzak durmaları çağrısında bulunulduğunu aktardı.

Razvozhayev, ayrıca itfaiye ekiplerinin olay yerinde olduğunu ve bazı yolların kapatıldığını belirtti. 

Diğer taraftan Razvozhayev, Ukrayna'nın füze saldırısının ardından sivil kayıp ya da sivil altyapıda hasar olmadığını söyledi.

Rusya'nın 2014 yılında Ukrayna'dan ele geçirip ilhak ettiği Kırım, 19 aydır devam eden savaş boyunca Ukrayna'nın sık sık saldırılarına hedef oldu.

Rusya'ya bağlı yetkililer, geçen cuma günü Bahçesaray kenti yakınlarında hava savunma sisteminin bir füze daha düşürdüğünü açıkladı. Kırım Başbakanı Sergei Aksyonov yarımada üzerinde "seyir füzeleri" düşürüldüğünü söyledi

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin