Site sakinleri aidatlar yüzünden çılgına döndü sokağa çıkıp eylem yaptı! Yüzde 85'e varan zamlardan illallah eden site sakinler "Kendi evimizde kiracı olmak istemiyoruz" dedi

Başakşehir'deki bir sitenin sakinleri, yönetimin aidatlara yaptığı yaptığı yüzde 85 oranındaki zamma eylem yaparak tepki gösterdi. Bahçede toplanan site sakinleri, aidat zamları ve usulsüz olduğunu iddia ettikleri bütçe işlemleri nedeniyle yönetimin istifa etmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol
Site sakinleri aidatlar yüzünden çılgına döndü sokağa çıkıp eylem yaptı! Yüzde 85'e varan zamlardan illallah eden site sakinler "Kendi evimizde kiracı olmak istemiyoruz" dedi

 Başakşehir Kayaşehir'de bin 340 dairenin bulunduğu bir sitede yönetimin, aidatlara yüzde 85 oranında zam yaptı. Alt gelir grubu ve emeklilerin yaşadığı sitede, zam oranlarına tepki için bugün site sakinleri eylem yaptı. Aidatların 298'den 550 liraya çıkarıldığı, site yönetiminin ek bütçe talep ederek fazladan para toplamak istediği ileri sürüldü.

"KAFALARINA GÖRE KARAR ALIYORLAR"

Sitede blok yöneticiliği yapan İsa Kurnaz, "Yaklaşık 2 yıldır sitemiz, özel yönetime geçti. Özelleşmeden sonra yaklaşık 15 kişilik yönetici grubu, sitemizin tepesine çöktü. Kat mülkiyeti Kanunu'nu tamamen yok sayarak, kendi kafalarına göre kararlar alıyorlar. 650 bin liralık bütçeyle aldıkları site yönetiminin, şu anda 1 milyon liralık borcu olduğunu söylüyorlar. Bununla ilgili belge bile vermediler. En son geldiğimiz noktada 2023 yılında aidatlara yüzde 85 oranında zam yaptılar ve hiç kimseyi dinlemediler" diye konuştu.

"AİDATLAR NEDENİYLE KENDİ EVİMİZDE KİRACI GİBİ OLACAĞIZ"

Bir site sakini de giderek artan aidat fiyatlarıyla kiracı konumuna düşeceklerini ifade ederek, "Kendi evimizde kiracı olmak istemiyoruz. Şu anda kendi evimizde resmen kiracı konumuna düşmeye başladık. Bu bitmeyen bir borç, git gide artıyor. Geçen sene 298 lira olan fiyat bu sene 550 liraya çıktı. Burada ekstra yapılan bir şey yok, yeniden ağaç dikimi yok, yeşillendirme yok, otoparkta genişletme yok, ekstra bir gider yok. Bu zam oranlarıyla 1-2 sene sonra, kendi evimizde kiracı konumuna düşeceğiz. Burada sadece emekli maaşı ile geçinenler var, lüks bir sitede değiliz" diye konuştu.

Açıklamaların ardından toplanan grup sloganlar atarak yönetimi istifaya davet etti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin