Site aidatlarına tavan fiyat sınırı!

Türkiye'de ev kiraları aldı başını gitti. Artan kiraları fahiş site aidatları takip etti. Ev sahiplerinin de kiracıların da zorda kaldığı bu dönemde site aidatları için tavan fiyat sınır gündeme geldi. Asgari ücrete gelen zammın ardından yapılan yeni düzenlemeler içinde tavan fiyat sınırı uygulaması da yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Site aidatlarına tavan fiyat sınırı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği, Adalet ve İçişleri bakanlıklarının hazırladığı yasal çerçeveye son şekli verildi. Çalışma, Meclis'e sunulacak. Buna göre, herkes site yönetemeyecek.

İNCELEME ALTINA ALINACAK
 Sabah’ın haberine göre, sertifika almış tesis yönetim şirketleri site yönetimlerine talip olabilecek. Şirketlerin denetimini de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bağımsız denetçilerle birlikte yapacak. Sitelerin bütçeleri, nereye harcama yapıldığı, ne kadar aidat toplandığı her yıl denetlenecek. Defterleri incelenecek.

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nda bazı değişiklikler yapılacak. Siteleri yöneten tesis yönetim şirketlerine mesleki standartlar getirilecek. Bu standartları sağlayan firmalara sertifika verilecek. Sektörün meslek tanımı yapılacak.

TAVAN FİYAT UYGULAMASI GÜNDEMDE

Temmuz'da asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük zammın ardından site aidatlarında da ara dönem artışları başlamış, bazı sitelerde yüzde 70'e varan oranda zamlar gerçekleşmişti. Yüksek zamlar fahiş artış olarak nitelendirilecek ve yüzde 30'luk tavan sınırı uygulamasına geçilecek.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin