Şişli Plak Festivali'nde yıllara meydan okuyan şarkılarıyla efsane topluluk Alphaville muhteşem bir kapanış yaptı

Şişli Belediyesi'nin düzenlediği ve büyük ilgi gören 'Şişli Plak Festivali'nin üçüncüsü bu yıl 7-8 Ekim tarihlerinde yine Feriköy Organik Pazarı otopark alanında düzenlendi. Vigor Sanat organizasyonu ile gerçekleşen festival, İstanbul’un müzik kültürünü ve plak atmosferini yaratan tüm paydaşlarını 2 gün boyunca bir araya getirdi. Festivalin kapanışını, 80'li yıllardan bu yana şarkılarını keyifle dinlediğimiz ünlü Alman grup Alphaville yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Şişli Plak Festivali'nde yıllara meydan okuyan şarkılarıyla efsane topluluk Alphaville muhteşem bir kapanış yaptı

Etkinliklerin ücretsiz olduğu festivalde; alanda yer alan plak standlarının yanında, söyleşiler, mezatlar, imza günleri  ile katılımcılar keyifli zaman geçirdiler. 

Şişli Plak Festivali'nde yıllara meydan okuyan şarkılarıyla efsane topluluk Alphaville muhteşem bir kapanış yaptı

Murat Meriç moderatörlüğünde yapılan , Nino Varon, Hakan Meriçliler, Celal Kadri Kınoğlu ve Osman Tan Erkır'ın katılımı ile gerçekleşen,  geçmişten günümüze ülkemizdeki müzik yapımcılığı, etkinlik yönetimi, plakların sinema ile ilişkisi, koleksiyonculuk gibi farklı konulardaki söyleşiler ise müzikseverlerin ilgisini çekti. Sufi müziğini etnik enstrüman ve sanatçılarla zenginleştirip, elektronik müzikle harmanlayan dünyaca ünlü Türk neyzen, besteci, yapımcı ve DJ Mercan Dede, Türk pop müziğin şüphesiz en güçlü kadın yorumcularından Nükhet Duru, ilk günün müzisyen konukları olarak katılımcılara müzik ziyafeti verdi. 

Şişli Plak Festivali'nde yıllara meydan okuyan şarkılarıyla efsane topluluk Alphaville muhteşem bir kapanış yaptı - Resim : 2

ALPHAVILLE KONSERİNE BÜYÜK İLGİ 

İkinci günün açılış konserini Ezginin Günlüğü grubunun eski solisti, başarılı kariyerine solo devam eden Hüsnü Arkan gerçekleştirdi. Hüsnü Arkan'ın 'Kanat Sesleri' albümünün plak formatı da ilk kez Şişli Plak Festivali'nde müzikseverlerle buluştu sanatçı konser öncesi plaklarını imzaladı.

Festivalin kapanışını, 80'li yıllardan bu yana şarkılarını keyifle dinlediğimiz ünlü Alman grup Alphaville yaptı. Konser öncesi alandaki onlarca hayranıyla sohbet edip, plaklarını imzalayan 'Marian Gold', gördüğü ilgi karşısında oldukça mutluydu. 

Şişli Plak Festivali'nde yıllara meydan okuyan şarkılarıyla efsane topluluk Alphaville muhteşem bir kapanış yaptı - Resim : 3

'Jet Set' ile başladıkları konserde yaklaşık 1 buçuk saat sahnede kalan Alphaville: ' İstanbul'da bu gece sizinle olduğumuz için çok mutluyuz. Hep birlikte harika bir parti yapacağız diyerek', 'Dance With Me',  'Big in Japan', 'Sounds like a Melody', 'Summer in Berlin' gibi en sevilen şarkılarını arka arkaya seslendirdi.

Sıra 'Forever Young'a geldiğinde grubun solisti 'Marian Gold' şarkı öncesi İstanbul'u ne kadar çok sevdiklerini, bu harika şehirde her zaman çok iyi ağırlandıklarını söyleyerek şarkıyı bu şehre adadı. 

Uzun bir aradan sonra ülkemizde konser veren 'Alphaville'e festival alanını dolduran binlerce müziksever hep bir ağızdan eşlik etti. Israrlı alkışlardan sonra yeniden sahneye çıkan grup, tüm fanlarına teşekkür etti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin