Şişli belediye başkanlığı için sürpriz aday adayı! Hayri İnönü yeniden Şişli'ye başkan olmak istiyor

Yerel seçimlere aylar kala belediye başkan aday adayları arasındaki rekabet de artıyor. Şişli Belediye Başkan aday adaylığı için sürpriz bir isim başvuruda bulundu. Hayri İnönü 2014 Mahalli İdareler Seçimlerini kazanarak bir dönem Şişli'de belediye başkanlığı yapmıştı.

Şişli belediye başkanlığı için sürpriz aday adayı! Hayri İnönü yeniden Şişli'ye başkan olmak istiyor

Mart ayında yapılacak yerel seçimler için aday adayları başvuruları devam ediyor. AK Parti temayül yoklamasını yaptı, CHP'de ise başvuru süresi 5 Aralık'a uzatıldı.

2014 yılında Şişli'de bir dönem belediye başkanlığı yapmış olan Hayri İnönü sürpriz bir çıkış yaptı ve yine Şişli için belediye başkan adaya adaylığı başvurusunda bulundu. 

CHP Şişli İlçe Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan duyuruda, "Bir önceki dönem belediye başkanımız Hasan Hayri İnönü aday adaylığı başvurusunda bulunulmuştur" denildi.

SARIGÜL AİLESİYLE BIÇAKLAR ÇEKİLMİŞTİ

Hayri İnönü belediye başkanı olduğu dönemde gündeme sık sık Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül'le yaşadığı tartışmalarla gelmişti. İnönü ailesi, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Mustafa Sarıgül'ün, "birden fazla kişiyle tehdit" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını,  Emir Sarıgül hakkında ise "birden fazla kişi ile tehdit" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Daha sonra ise İnönü ailesi şikayetlerini geri çekmişti.

ŞİŞLİ İÇİN DİĞER ADAYLAR

Şişli Belediye Başkanlığı koltuğunun talibi ise çok. Mevcut belediye başkanı Muammer Keskin'in bugün adaylık açıklaması yapacağı duyuruldu. Ayrıca Metin Öcalan ve Hıdır Tanrıverdi de aday adaylığı başvurusunda bulunacak.

Dün de İBB Meclis Üyesi Umut Şenol, Şişli Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin