Sisi lakaplı Seyhan Soylu bombayı patlattı, Ece Erken konuşmama yasağı getirdi

Sisi lakaplı Seyhan Soylu, dünkü programda silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şafak Mahmut Yazıcıoğlu'nun eşi Ece Erken ile ilgili bomba bir miras iddiasında bulundu. "Eğer Ece Erken miras reddi yapmazsa Ece’nin de mallarına haciz konabilir." sözleriyle gündemi sarsan Soylu, Şafak Mahmut Yazıcıoğlu'nun eski eşi Benan Kocadereli'nin açtığı davayı gündeme getirirken, Ece Erken ise bu iddialar sonrası Seyhan Soylu için mahkemeden konuşmama yasağı çıkarttı. Soylu'dan cevap ise gecikmedi.

Google Haberlere Abone ol
Sisi lakaplı Seyhan Soylu bombayı patlattı, Ece Erken konuşmama yasağı getirdi

Flash TV ile olaylı bir şekilde yollarını ayıran ve YuoTube üzerinden yayın hayatına devam eden AL Sana Haber programında, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Şafak Mahmutyazıcıoğlu ve Ece Erken ile ilgili çok önemli bir iddia gündeme geldi.

Al Sana Haber masasında dün Nihat Doğan, Nurcan Sabur, Bahar Candan, Sevim Alan ve Av. Gizem Köstem günün yorumcularıydı.

Ece Erken' in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’ nun uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesinden sonra Seyhan Soylu geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarla cinayetin sır perdesini aralamış ve Ece Erken’ e seslenerek “Madem kocanı seviyorsun o zaman reddi miras yap, aşkına inanacağım” demişti. Seyhan Soylu, programda Ece Erken ile ilgili çok önemli bir iddiada bulundu ve miras hakkı için Erken'e kötü haberi verdi.

İki dava var

Seyhan Soylu bugün programda; “Kamuoyu ve basın mensuplarının dikkatine. Belki de vereceğim bu haberi Ece Erken dahil benden öğrenecek olabilir. Şafak Mahmutyazıcıoğlu’ nun kalan mirası toplam olarak 15-20 Milyon Dolar. Bu servet dışında da hukuki olarak takip ettiği işlerden yaklaşık olarak 25 – 30 Milyon Dolar bir gelir bekliyordu. Ama yapmış olduğu başka işlerden de piyasaya 3-5 Milyon Dolar borcu vardı. Bu parayı nereye yatırdı kimlerle yedi? Orayı bilmiyorum. Diyelim ki 15 Milyon Dolar para kaldı. İlk kez açıklıyorum. Benan Hanım eşinden ayrıldıktan sonra açmış olduğu 2 dava vardı. Biri boşanma davası diğeri de “Mal Rejimi” davası. Bu dava devam etmekte. Bu da demektir ki 15 Milyon Dolar’ın yarısı yani 7,5 Milyon Dolar hukuki olarak Benan Hanıma gidecektir. Benan Hanım mirasa tedbir koydurdu çünkü hala sonuçlanmamış bir dava var. Geriye kalan 7,5 Milyon Dolar dan piyasaya rücu eden 5 Milyon Dolarlık borç düşülünce kalan 2,5 Milyon Dolar’ ın üçte biri Ece’nin. Üçte ikisi ise çocukların.” derken Avukat Gizem Köstem lafa girdi.

Avukat Gizem Köstem “Aslında dörtte birdir o oran. Eşe dörtte biri kalıyor. Kalanı da çocuklarına” derken Seyhan Soylu özür dileyerek açıklamasını düzeltti.

Seyhan Soylu; “Kalan 2,5 Milyon Dolar’ ın dörtte biri Ece’ ye gidiyor. Bu da yaklaşık 600 Bin Dolar. Yani Ece Erken’ e kalan para 600 Bin Dolar’ ı geçmeyecek. Eğer Ece miras reddi yapmazsa Ece’nin de mallarına haciz konabilir. Şu an Ece kocasının borçlarını benden öğreniyor şu anda” diyerek özel açıklamalarda bulundu.

 

KONUŞMAMA YASAĞI GELDİ

Ece Erken’in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, geçen ay uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti. Hürriyet'in haberine göre Erken, sunucusu oldukları programda kendisiyle ilgili açıklamalarda bulunan ‘Sisi’ lakaplı Seyhan Soylu ve Nihat Doğan’ı savcılığa şikâyet etti. Erken ayrıca Aile Mahkemesi’ne de başvurarak korunma talebinde bulundu. 

Dilekçedeki iddialara göre; iki isim programda “Ece Erken aileye uğursuz geldi”, “Şafak eşinden boşanmasaydı bu karabulutlar gelmeyebilir miydi?”, “Ece olayı biliyor”, “Ece’nin yaşadığı acı, geçmişte yaptığı hatayı meşrulaştırmaz” şeklinde açıklamalar yaptı. Mahkeme, Soylu ile Doğan’ın 1 ay süreyle Erken’e yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına ve iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine karar verdi. Seyhan Soylu ile Nihat Doğan, karara aykırı davranmaları halinde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsi cezası alabilecek.

SİSİ'DEN CEVAP GECİKMEDİ

Ece Erken'in Seyhan Soylu ve Nehad Doğan'a bir ay süreyle mahkemeden konuşmama yasağı almasından sonra Soylu'dan bir açıklama geldi.

Soylu, bugün yapmış olduğu açıklamaların gündeme gelmemesi için Ece Erken'in yasak kararı aldığını söyledi ve "İşte bu olay gün yüzüne çıkmasın diye 'kulağıma Seyhan hanım Ece susmanız için tedbir kararı almış' denilince biz de Adaletin kararı neyse başımızın üstünde, ama kamuoyunun da bu konuları bilmesi gerek. Biz haberciyiz hakaret etmiyoruz. Ece, kanun boşluklarından böyle bir karar aldırmış. Canı sağolsun. Gerçeklerin güz yüzüne çıkmak gibi bir alışkanlığı vardır ‘’ diye açıklama bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin