Sırrı Süreyya Önder'den canlı yayında sert çıkış!

BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder "gün halay çekme horon tepme günüdür" derken sürece karşı çıkan muhalefet partilerini topa tuttu.

Google Haberlere Abone ol
Sırrı Süreyya Önder'den canlı yayında sert çıkış!

PKK'nın Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine silahlı güçlerini geri çekme kararını açıklamasına BDP cephesinden ilk tepkiler gelmeye başladı. Habertürk'te Ece Üner'in sorularını yanıtlayan BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP ve MHP'nin tutumunu çok sert bir şekilde eleştirdi.



Önder,  Hasan Celal Güzel'in ''gerekirse, silahımı alıp dağa çıkarım. Sadece üç paralık peşmerge mi bunu yapıyor? Ben niye yapmayayım?'' sözlerine atıfta bulunarak "Duran Kalkan'ın iki tane silahı var, ben gördüm. Birini Ertuğrul Özkök'e birini Hasan Celal Güzel'e versin. Duran Kalkan gelsin yazar olsun. Özkök ve Güzel dağa çıksın'' dedi.



Sırrı Süreyya Önder sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bazıları bize ulak diyor. Ben bu sözlerden alınmam. Ben barışın hamalıyım. Barış için son nefesime kadar çalışırım çalışacağım. Bizim heyet olarak görevimiz buraya kadardı. İhtiyaç olursa yine gideriz. Örgüt kademeli ve en kısa sürede Kuzey Irak'a çekilecek. Kan çığlığı atanların Allah belasını versin. İnsan hayatından başka bir pazarlık söz konusu değil. Canını kurtardığımız evlatlar için de bir halay çekmek lazım. Bugün Türk'ü ve Kürdü ile halay çekme, horon tepme zamanıdır. Buradan çıkıp halay çekmeye gideceğim."



Sırrı Süreyya Önder programı; Kürtçe hoşçakal anlamında "Xatirê we" diyerek kapattı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin