Sırrı Süreyya Önder: Geleneksel gaz şenlikleri

1 Mayıs kutlamalarına yapılan müdahaleye BDP'li Sırrı Süreyya Önder, "Taksim'i emekçiye kapatmaya kimsenin gücü yetmez" diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Sırrı Süreyya Önder: Geleneksel gaz şenlikleri

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe, “ Şişli’de çok sayıda yaralı DİSK binasının içinde . Fakat bina ablukaya alındı. İçeriden yaralılar çıkarılamıyor. Yaralıları ambulansla çıkarmak için uğraşılıyor fakat engelleniyor. Beşiktaş ’ta çok sayıda yaralı da sokaklarda. Onlar da yardım alamıyor “ diye konuştu. 





"EMEKÇİNİN GARİBİN BİR TANE GÜNÜ VAR"



BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise emekçinin zaten bir gününün olduğunu belirterek şunları söyledi:



"Yasaklama, baştan sonra saçma sapan bir karardı. Burada yapılması gereken kollukla sendikaların düzenleme komitesi birlikte düzenleyecekti. Bu inisiyatif verildiği zaman burada kimsenin burnunun kanamayacağı, can güvenliğinin tehlikeye atılmayacağı şekilde düzenlenebilirdi. 



Ben her sene bu meydana girdim. Bu benim için özel bir şey. HDK’dan da arkadaşlar geliyorlar. Geleceğiz başka yolu yok. Bu gerilimin kime faydası var? Emekçinin garibin bir tane günü var onu da burnundan fitil fitil getirmenin ne anlamı var? Zaten her gün yoksullukla burnundan geliyor. Geçen sene halaya durduk, ne oldu? Aslında geçen sene halaya durduğumuz için bu sene böyle oldu. 



Ben Şişli’den geliyorum. Geleneksel gaz şenlikleri var. HDK grubuna ulaşmaya çalıştık. Orada gazdan geçit yoktu. Ara yollardan geldik. Taksimi emekçilere kapatmaya kimsenin gücü yetmez."





BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de Taksim Meydanı’nın kazanılmış bir alan olduğunu belirterek şöyle konuştu: ”Çok yazık çünkü işçilerin anlatmak istedikleri çok fazla problem var. Esnek çalışma saatleri, taşeronlaştırma, 21. yüzyılın neo liberal politikaları... Fakat bunları anlatamıyorlar . AKP hükümetinden meydandaki işlerini bitirip, 1 Mayıs’ı alanı yapmasını talep ediyoruz . Hatta Taksim Meydanın adını 1 Mayıs meydanı yapsınlar. İşçiler emekçiler gaz yemeden buraya gelebilsinler.” (RADİKAL)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin