Sırrı Süreyya Önder cezaevinde!

'Ne söz sarf ettiysek, arkasındayız. Barış ve demokrasi kazanacak...'

Google Haberlere Abone ol
Sırrı Süreyya Önder cezaevinde!

'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan verilen 3 yıl 6 ay hapis cezasını onanan eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kandıra Cezaevi'ne giderek teslim oldu.



İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin önceki gün aldığı kararla cezası kesinleşen Önder, bugün ilk olarak Kocaeli Adliyesi’ne giderek İnfaz Savcılığı’nda işlemlerini yaptırdı. Buradan çıkışı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Önder, cezasının onanması nedeniyle Kandıra’daki cezaevine teslim olacağını söyledi. Daha sonra beraberindekilerle araca binen Önder, Kandıra’daki 1 No’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na geldi.



Koşullu salıverme tarihi Temmuz 2021



Önder burada yaptığı açıklamada ise davaya konu olan sözlerinin arkasından olduğunu belirterek, “Barış ve demokrasi uğruna emek verenler açısından sürpriz olmayan günlerden geçiyoruz. Bu savaş ve hoyratlık kuyusu sanıldığı kadar derin değildir. Yaşananlar iç karartıcı gibi gözükse de güzel günler bütün ülke için çok yakındır aslında. Bizim geleneğimiz, azdan çoğu çıkarabilmenin sayısız örneğiyle bezelidir. Ettiğimiz her laf, yürüttüğümüz bütün çabalar onurumuzdur. Bedel gerekiyorsa ödemek de öyle… Bütün dostları selam başarı ve dayanışma duygularımla selamlıyorum.”



Sırrı Süreyya Önder, açıklamasının ardından cezaevine giriş yaptı. Bu arada, Önder’in yasal cezai indirimler uygulanmak suretiyle cezaevinde geçireceği süre dikkate alındığında, koşullu salıverilme tarihinin 19 Temmuz 2021, hak ederek tahliye tarihinin ise 3 Haziran 2022 olduğu öğrenildi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP’li Sırrı Süreyya Önder hakkında ‘silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ suçu kapsamında verilen hapis cezaları onanmıştı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin