Sırp çete lideri Jovan Vukotiç'i öldürenler yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü: 12 kişi gözaltında

İstanbul'un Şişli ilçesinde bir suikast sonucu öldürülen Jovan Vukotiç ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Sırp organize suç örgütü liderini vuranlar yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sırp çete lideri Jovan Vukotiç'i öldürenler yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü: 12 kişi gözaltında

Sırp organize suç örgütü lideri Jovan Vukotiç'i öldüren zanlılar, İstanbul Emniyeti'nin operasyonuyla yakalandı. Operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

Konuyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Açıklamada şöyle denildi:

Türkiye'de 3 yıl önce yakalanan ve Sırbistan'a teslim edildikten sonra orada serbest bırakılan, yasadışı yollarla tekrar Türkiye gelen Sırbistan'da 'SKALJARİ' isimli organize suç örgütü yöneticilerinden Jovan Vukotiç, İstanbul Şişli’de motorlu iki şahıs tarafından aracına gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda öldürülmüş, araç içerisinde bulunan eşi, çocuğu ve şoförü sağ olarak kurtulmuştu.

 

Olayla ilgili İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü geniş çaplı çalışma başlattı.

Bu çalışma sonrası saldırıyı, Kavac isimi suç örgütü yöneticisi olan Radoje Zivkovic isimli şahsın, ülkemizdeki bağlantıları aracılığıyla gerçekleştirdiği belirlendi. 16 Eylül 2022 günü yapılan operasyonla Radoje Zivkovic ve Zdravko Perunovic isimli şahıslarla birlikte toplam 12 şahıs gözaltına alındı. Şahıslarla birlikte 11 adet sahte kimlik, 6 adet sahte pasaport ve olayda kullanılan 2 adet silah ele geçirildi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin