Şırnak'ta trafik kazası: 2 asker şehit oldu, 43 asker ve otobüs şoförü yaralandı

Uludere kara yolu Balveren beldesi mevkiinde askeri personeli taşıyan otobüs şarampole devrildi. Kazada 2 asker şehit oldu, 43 asker, muavin ve otobüs şoförü yaralandı. Otobüs şoförü tedavisinin ardından gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şehit askerler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak'ta trafik kazası: 2 asker şehit oldu, 43 asker ve otobüs şoförü yaralandı

Uludere kara yolu Balveren beldesi mevkinde askeri personeli taşıyan otobüs şarampole devrildi. Kazada 2 asker şehit oldu, 44 asker ve otobüs şoförü yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde Şırnak- Uludere kara yolu, Balveren beldesi mevkinde meydana geldi. Askeri personeli taşıyan S.F. isimli sürücünün kontrolünden çıkan 73 FE 108 plakalı otobüs, şarampole devrildi. İhbar üzerine kaza yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Şırnak Valisi Osman Bilgin de kaza yerine gidip incelemelerde bulundu. Ekiplerin yaptığı kontrolde Piyade Uzman Çavuş Yunus Öztürk ile Sözleşmeli Er Muhammed Koçak'ın şehit olduğu belirlendi. Yaralı 44 asker ve sürücü ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye götürüldü. Otobüs, vinçle bölgeden kaldırılırken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bakanlık açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı'ndan kazaya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada yaralılardan 4'ünün durumunun ciddi olduğuna vurgu yapılarak şöyle denildi:

Şırnak'ta meydana gelen araç kazasında, iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. 

SÜRÜCÜ GÖZALTINDA

Şırnak-Uludere karayolu Balveren beldesi mevkisinde askeri personeli taşıyan otobüsün şarampole devrilmesiyle Piyade Uzman Çavuş Yunus Öztürk ile Sözleşmeli Er Muhammed Koçak’ın şehit olduğu, 4’ü ağır 43 asker ve muavin ile otobüs sürücüsü S.F.’nin (29) yaralandığı kaza ile ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında sürücü S.F. tedavisinin ardından gözaltına alındı. S.F.’nin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

BAKAN SOYLU'DAN TAZİYE MESAJI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak'taki trafik kazasında şehit olan askerler için taziye mesajı yayımladı.

Soylu, sosyal medya hesabındaki mesajında, "Şırnak-Uludere kara yolu Balveren beldesi mevkisinde yaşanan elim otobüs kazasında şehit düşen 2 kahraman askerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim, şehitlerimizin ailelerine sabrı cemil ihsan eylesin. Makamları ali olsun." ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin