Şirket içi cinsel taciz suçlamalarıyla çalkalanan oyun firmasına rekor ceza! 20 milyon dolar ödeyecekler

Şirket içi cinsel taciz suçlaması ile gündeme gelen popüler video oyun geliştiricisi Activision Blizzard'ın Eşit İstihdam Fırsat Komisyonu ile yaptığı anlaşma sonuçlandı. Yapılan anlaşma sonrası Activision'ın mağdurlara yaklaşık 20 milyon dolar ödeyeceği açıklandı. Şirket, anlaşmanın adil ve yeterli olduğunu söylerken oluşturulan fonun bir kısmı hayır kurumlarına bağışlanacak.

Google Haberlere Abone ol
Şirket içi cinsel taciz suçlamalarıyla çalkalanan oyun firmasına rekor ceza! 20 milyon dolar ödeyecekler

Geçtiğimiz aylarda Microsoft tarafından yaklaşık 70 milyar dolara satın alınan popüler video oyun geliştiricisi Activision Blizzard şirketinde, cinsel taciz ve cinsiyet ayrımcılığı yaşanmasının ardından şirket mahkemeye verildi. Kaliforniya'da çıktığı son mahkemede karara varan yargıç, mağdurlara milyonlarca dolar ödenmesine karar verdi.

18 MİLYON DOLAR ÖDEMEYİ KABUL ETTİ
Geçtiğimiz Eylül ayında Eşit İstihdam Fırsat Komisyonu'nun açtığı dava sonrası Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch gibi oyunların geliştiricisi Activision Blizzard, cinsel taciz ve ofis içi ayrımcılık mağdurları için 18 milyon dolarlık bir fon oluşturmayı kabul etti.

"ANLAŞMA ADİL VE YETERLİ"
Activision Blizzard anlaşma sonrası yaptığı röportajda, "Mahkemenin Eşit İstihdam Fırsat Komisyonu ile yaptığımız anlaşmanın adil, yeterli ve kamu yararına olduğunu kabul etmesine sevindik" sözlerine yer verdi.

HAYIR KURUMLARINA BAĞIŞ YAPILACAK
18 Milyon dolarlık anlaşma, Eşit İstihdam Fırsat Komisyonu'nun gözetimi altında Activision Blizzard'daki taciz ve ayrımcılığı önleme programlarına konu olacak. Geriye kalan fonlar ise, oyun endüstrisindeki kadınlarla ilgili ve cinsiyet eşitliği sorunlarıyla mücadele eden hayır kurumlarına bağışlanacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin