Sinpaş Holding doğayı katledip otel yaptı. tv100 inşaat sahasında katliamı yerinde görüntüledi

Sinpaş Holding Marmaris'in en güzel koylarından birine 546 odalı "Kızılbük Wellness Resort" termal otel yaptı. Akademisyenlerin doğa katliamı yapıldı demelerine rağmen otel odaları satışa çıktı. O doğa katliamını TV100 yerinde görüntüledi.

Google Haberlere Abone ol
Sinpaş Holding doğayı katledip otel yaptı. tv100 inşaat sahasında katliamı yerinde görüntüledi

Marmaris'in en güzel koylarından birine 546 odalı "Kızılbük Wellness Resort" termal otel yapan Sinpaş Holding göz göre göre doğa katliamı yaptı. Kıyı kanunu ihlal edildi, doğaya zarar verildi, ağaçlar izinsiz kesildi. Akademisyenlerin hazırladığı raporda yer alan 'doğa katliamı yapıldı' tespitlere rağmen otel odaları satışa çıktı bile.

Sinpaş Holding vazgeçmedi ve doğa katliamını gerçekleştirdi

Marmaris'in en güzel koylarından birindeki otel inşaatının temeli 30 yıl önce atılmıştı. Çeşitli nedenlerle yapılamayan otel daha sonra Sinpaş Holdinge satıldı. Sinpaş Holding 2010 yılında koyu tamamen kapatan bir proje hazırladı. Bu projede bin 400 lüks konut yapılarak zenginlere satılması hedefleniyordu. ancak belediye konut yapılmasına izin vermedi.

Konut yapamayan Sinpaş Devremülk için harekete geçti. İstediği projeyi gerçekleştirimeyen Sinpaş vazgeçmedi. Bu kez aynı arazi üzerinde 546 odalı devremülk inşaatına başladı. Adını da Sinpaş Kızılbük Welness Resort olarak koydu bu çerçevede Sinpaş Holding inşaat alanının 150 dönümünü ormandan alarak 310 dönümlük arazi inşaata açılmış oldu.

'Çed kararı gerekli değildir' kararı uygun değil

Muğla Valiliği inşaat için 13 ağustos 2021 de “ Çed rapora gerekli değildir”kararını verdi. Bu karar üzerine Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu kararın iptali için dava açtı.Bilirkişi heyeti 'Çed kararı gerekli değildir' kararı uygun değil dedi. Mahkeme 7 kişilik akademisyen ve uzmanlardan oluşan bir heyet ile bilirkişi keşfi yaptırdı.

Bilirkişi heyeti “Çed kararı gerekli değildir” kararının uygun olmadığına dair 53 sayfalık bir rapor hazırladı. 7 kişilik bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda Sinpaş Holding tarafından yapılan "Kızılbük Wellness Resort" devremülk inşaatının verdiği zararları başlıklar halinde sıraladı.

Sadece zengin turistler denize girebilecek

Rapora göre inşaat “doğa ve ekosistem üzerinde ciddi tahribat”a yol açtı, inşaatta , ”kıyı kanunu ihlal edildi”, inşaat ekolojik dengeyi bozacak tahribata yol açtı,
izinsiz ağaçlar kesildi”, yoğun harfiyat arazinin yapısını değiştirdi.

Yapılan tüm itirazlara ve doğa katliamına rağmen büyük bir bölümü tamamlanan 546 odalı termal otel internet üzerinden satışa başladı. Otel müşterileri zengin turistler olacak yerli halkın o alandan denize girebilmesi imkansız.

Doğa katliamının yapıldığı Marmaris'ten canlı yayında TV100 muhabiri Hilal Yıldırım anlattı. 

Etiketler otel doğa katliamı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin