Sınır Tanımayan Gazeteciler: Peşini bırakmayacağız

RSF Genel Sekreteri Deloire, Dündar ve Gül’ün tutukluluğuna karşı uluslararası alanda girişimlerini yoğunlaştıracaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sınır Tanımayan Gazeteciler: Peşini bırakmayacağız

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF-Reporters Sans Frontieres) Genel Sekreteri Cristophe Deloire, Cumhuriyet’in Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün “devlet sırrını ifşa etmek ve casusluk” ithamlarıyla tutuklanmasının hemen ardından uçağa atlayıp Türkiye’ye geldi. Türkiye’nin haber alma örgütlüğünü en şiddetli ve hoyrat biçimde zapturapt altına almaya çalışan ülkelerin önde gidelerinden olduğunu söyleyen Deloire, Can Dündar ve Erdem Gül’e tam destek verdi. Deloire ile Can ve Erdem’in davası üzerinden basın ve hukuk iklimini konuştuk. 



Dündar ve Gül’ün davasını başından beri takip ediyordunuz Tutuklama bekliyor muydunuz?



DELOIRE: Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü 2015 Basın Özgürlüğü Ödülü’nü Cumhuriyet gazetesine Can Dündar aracılığıyla verdiğimizde bir bakıma kötü şeyler olacağını hissedebiliyorduk. Ama kötünün bu kadar çabuk geleceğini düşünmemiştik. Tutuklanmalarından bir gün önce New York’taydım ve Can Dündar’la son kez telefonda konuştuğumda böyle bir ihtimalin olduğunu anladık. Fakat tutuklamanın ifade alma sürecinin devamında gelmesi bizleri şaşırtmadı değil. Mesleğini gazeteciliğin gerektirdiği gibi taçlandıranların demir parmaklıkların ardına gönderilmesi bulunduğumuz noktada oldukça saçma. Ve başka bir çağa ait bir uygulama.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin