Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü: Türkiye'de sansür gelenek oldu!

Alman medyasına konuşan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Basın Sözcüsü Dreyer, yeni internet yasasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü: Türkiye'de sansür gelenek oldu!

Alman medyasına konuşan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Basın Sözcüsü Christoph Dreyer, internet yasasına ilişkin "Bu durumu çok problemli buluyor, Türkiye'de internetin sansürlenmesi ve kontrol edilmesi imkanlarını büyük ölçüde genişleten bir adım olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.



Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Basın Sözcüsü Christoph Dreyer, TBMM'den geçen internet yasasını "sansürü genişleten bir adım" olarak nitelerken "Türkiye'de sansür gelenek halini aldı" eleştirisinde de bulundu. 



Türkiye'deki yeni internet yasasının bir düzenleme mi yoksa internete getirilen bir sansür mü" meselesini Deutsche Welle ile konuşan Dreyer, "Bu durumu çok problemli buluyor, Türkiye'de internetin sansürlenmesi ve kontrol edilmesi imkanlarını büyük ölçüde genişleten bir adım olarak görüyoruz" şeklinde konuştu. Dreyer şöyle devam etti:



"Zira bir yandan internet sayfalarının içerikleri nedeniyle kapatılması mümkün hale geliyor, örneğin siyasi çağrıda bulunan sayfalar. Çünkü ayrımcılık ya da hakaret içermesi internet sayfalarını kapatma kriteri olarak görülüyor. Diğer yandan bir hukuk devletine uygun kontrol kaldırılıyor ve bu, hakimler tarafından denetlenmesi çok zor bir kuruma devrediliyor."



Özellikle Gezi eylemlerinden bu yana Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "internete karşı aldığı tutumu" değerlendiren Dreyer, önceki yıllarda farklı nedenlerden dolayı erişimi engellenen Youtube sayfalarına da dikkat çekerek, "sansürün Türkiye'de bir gelenek halini aldığını" savundu. 



Türkiye'deki yeni internet yasasının yolsuzluk skandalı sonrasına denk gelmesinin tesadüf olmadığını savunan Dreyer, şu savları da dile getirdi:



"Şu anda internette skandalla ilgili kritik bilgiler, son derece tayin edici dosyalar paylaşılıyor. Bu dosya ve bilgilerin bulunduğu sayfalar erişime engelleniyor. Sorun yalnızca bu sansür değil. Bunların hepsi Erdoğan'ın ve AKP'nin internetteki egemenlik sahasını genişletmeye çalıştığı bir bağlam içerisinde meydana geliyor. Bu da hükümetin, internetin kamuoyu oluşturma konusunda ne gibi bir güce sahip olduğunu anladığını ve internet üzerinde kontrol kurmaya çalıştığını gösteriyor." (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin