Sınır dışı edilmesi gereken yabancı uyruklu suçlular salıverilmiş! Gazeteci İsmail Saymaz o listeyi paylaştı

Gazeteci İsmail Saymaz, elindeki Tekirdağ F ve T tipi cezaevinde kalan 803 yabancı uyruklu hükümlü ve tutukluya ait listedeki bazı suçluların örtülü aftan ayararlanarak salıverildiğini yazdı. Aftan yararlanan ve sınır dışı edilmesi gerekirken işlem yapılamayan hükümlüler arasında, çocuğa istismardan ve cinayetten yargılananlar da bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Sınır dışı edilmesi gereken yabancı uyruklu suçlular salıverilmiş! Gazeteci İsmail Saymaz o listeyi paylaştı

Gazeteci İsmail Saymaz Tekirdağ F ve T tipi cezaevinde kalan 803 yabancı uyruklu hükümlü ve tutukluya ait listesinin bir kısmının koronavirüs izni kapsamında salıverildiğini yazdı.

Saymaz, yazısında, “Tekirdağ Cezaevi'ndeki 803 yabancının tamamına yakını sokaklara karıştı. Diğer cezaevlerindeki yabancıların ne kadarı serbest bırakıldı, ne kadarı polise teslim edildi; bilinmiyor. Ancak onların da salıverdiği ileri sürülüyor” diyerek Adalet Bakanlığı’na şu soruları sordu:

Saymaz, “İddiaya göre… 31 Temmuz itibarıyla cezaevinde bulunanlar polise verilmeden salıverildi. Her an bir suça karışabilirler. Bu yabancılardan yalnızca Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne başvuran olursa yakalanabiliyor. Diğerlerini ara ki bulasın!"

“803 yabancıdan kaçı gözetim merkezine alındı ya da sınır dışı edildi?

Türkiye çapında kaç yabancı suçlu, polise teslim edilmeksizin bırakıldı?

Bu suçları kendi ülkelerinde işleseler belki idam edilecek olan kaçaklar Türkiye'de hem affedildiler hem de sınır dışı edilmeleri gerekirken sokağa salıverildiler. Yarın terör eylemine kalkışmak dahil tekrar bir suç işlediklerinde bunun hesabını kim verecek?”

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin