Sınır dışı edilen Today's Zaman muhabiri: 'Bu Türkiye açısından utanç vesikasıdır'

Sosyal medyada paylaştığı bir mesaj nedeniyle sınırdışı edilen Azeri gazeteci yaşananları telefonla bağlandığı TV programında anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Sınır dışı edilen Today's Zaman muhabiri: 'Bu Türkiye açısından utanç vesikasıdır'

Attığı bir tweet nedeniyle sınır dışı edilen Todays Zaman muhabiri Mahir Zeynalov Antalya merkezli yayın yapan VTV’de Atilla Güner ile Ayrıntılar programına konuştu. Yayınlanmış bir haberi tweet attığı için sınır dışı edildiğini dile getiren Azeri gazeteci “Bu Türkiye açısından utanç vesikasıdır” dedi.



VTV ekranlarında Pazar akşamları yayınlanan 'Atilla Güner ile Ayrıntılar' programına Bakü’den telefonla bağlanan Zeynalov Atilla Güner’e yaşadıklarını anlattı.



Türkiye vatandaşıyla evli olduğunu ve Türkiye’de çalışma izni bulunduğunu dile getiren Mahir Zeynalov, “Şubat ayının 4’ünde İçişleri Bakanlığından bir yetkilinin talimatıyla tweet attığım için hükümet büyükleri aleyhimde gerçeğe uygun olmayan bilgiler paylaştığımdan dolayı sınır dışı edilme kararım alındı ve ülkeye giriş yasağı konulan yabancılar arasında yer aldım. Havalimanı polisine teslim oldum. Onlar da böyle bir vakayla karşılaşmadıklarını, polisin eve gelerek sizi gözaltına alması gerektiğini söyleyerek bana 103 TL ceza keserek beni sınır dışı ettiler” şeklinde konuştu.



HUKUK DIŞI UYGULAMA



Olayın ardından sosyal medyaya İçişleri Bakanlığın'da sahte olduğu iddia edilen bir yazı sızdığını kaydeden Zeynalov, yazıda oturma izninin bittiği, basın kartının verilmediği iddialarının olduğunu, fakat oturma izni bulunduğunu, ayrıca Türkiye vatandaşı ile evli olduğu için de zaten oturma izni olduğunu söyledi. Zeynalov, bu durumun hukuk dışı bir uygulama olduğunu kaydetti.



İNGİLİZCE TWiTTER ORTALIĞI KARIŞTIRDI



İçişleri Bakanlığı'nda gönderdiği tweet'in içeriğiyle ilgili bir bilgi bulunmadığını dile getiren Zeynalov, olan olayların başlangıcının 25 Aralık olduğunu iddia etti.



25 Aralık’ta Todays Zaman sitesinde yayınlanan bir haberi tweet attığını belirten Zeynalov, ardından yaşananları şöyle anlattı:

“25 Aralık yolsuzluk operasyonunda bir Suudi işadamı Amerikan terör listesinde olan işadamı şüpheliler listesinde olduğu bir haber yayınlandı sitemizde. Operasyon talimatı vardı. Fakat 17 Aralık’tan sonra atanan polis amirleri bu operasyonu uygulamakta direniyorlar. Bunu ben alıyorum hiç yorum katmadan tıklayarak tweetliyorum. Ondan sonra medyada aleyhimde türlü kampanyalar yapılıyor. Birkaç gün sonra da başbakanın hakkımda suç duyurusunda bulunduğunu görüyorum. Geçen ay da ifadeye çağrıldım. Savcılık bir şey bulamayınca beni sınır dışı etme kararı aldı. Ama hangi tweetten dolayı sınır dışı edildim o belirtilmemiş. Kıyamet o twitti attıktan sonra başladı. Bununla ilgili benzer haberler yüzlerce kez haber sitelerinde vardı. Fakat ben İngilizce paylaştığım için yabancı takipçilere sanki El Kaideye destek veriyorum gibi gösterildi. Bu niyet okumadır. Bu yayınlanmış bir haberdir bende tweetliyorum. Bundan dolayı yargılanıyorum.Bu Türkiye açısından utanç vesikasıdır”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin