Sınıf geçmede yeni düzenlemeyi açıkladı. Türkçe ortalaması 70 olmayan dersi geçemeyecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sınıf geçmede yeni düzenlemenin ayrıntılarını paylaştı. 50 başarı puanının sınıf geçmede yeterli olmayacağını belirten Tekin, Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrencinin dersi geçemeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sınıf geçmede yeni düzenlemeyi açıkladı. Türkçe ortalaması 70 olmayan dersi geçemeyecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı televizyon programında temel eğitim yönetmeliğiyle değerlendirmelerde bulundu.

Tekin, sınıf geçmede yeni düzenlemenin ayrıntılarını paylaştı. Tekin, "Mevcut durumda bir öğrenci, birkaç dersten yüksek alarak 50 ortalamayı tutturduğunda diğer dersleri 50 altında bile olsa geçiyordu. Bir kısmından sorumlu geçiyordu, bir kısmından da ortalamadan geçiyordu. Biz bunu sınırlandırdık, belli derslerin ortalamanın üstünde olması gerekiyor. Önümüzdeki hafta yayınlanacak olan temel eğitim yönetmeliğimizde Türkçeden 70 alma zorunluluğu getirdik. 70 ortalamayı tutturamayan geçemeyecek" diye konuştu. 

AÇIK LİSE SINAVLARI YÜZ YÜZE YAPILACAK

Bakan Tekin, açık liselerdeki yeni düzenleme sonrasında gelinen son durumu da paylaştı. Yaklaşık 10 öğrencinin açık liselere başvurduğunu kaydeden Tekin, “Bu yıl açık lise sınavları da yüz yüze olacak" dedi. 

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin ise  "Benim arzum, isteğim şuydu. Bütçe kanunu geçmeden rakamlar belli olursa atama sürecini başlatırız. 3 ay içerisinde yeni eğitim yılı başlarken arkadaşlarımızı başlatırız diye düşünmüştüm bunu da açıklamıştım. Bunu da ilgili bakanlarla paylaşacağız” şeklinde konuştu.

"10 YILLIK BİR ÖĞRETMENİN BİR TEST SINAVI İLE DEĞERLENDİRİLMESİNİ DE DOĞRU BULMUYORUM"

 Bakan Tekin, Anayasa Mahkemesinin iptal  ettiği Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'na ilişkin sosyal medya hesabından şu değerlendirmede bulundu:

"Ancak kısa vadeli önümüzdeki sınav için küçük bir düzenleme planlıyoruz. Eğer daha önceki gibi test sınavı yaparsak, bu sınavın bir mali yükü var. Ayrıca en az 10 yıllık bir öğretmenin bir test sınavı ile değerlendirilmesini de doğru bulmuyorum. O yüzden bu konuda hazırladığımız bir formülü önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağız. Hem kanundaki sınav zorunluluğunu aşacak, hem sınav ücreti sıkıntısını ortadan kaldıracak hem de genel politikalarımızla uyumlu hızlı çözüm üretmiş olacağız. Böylece öğretmenler odası sohbetlerimizden bir talebi daha hayata geçirmiş olacağız."

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin