Sinemada yeni bir ikili doğdu: Murat ile Fırat

Ünlü oyuncuların canlandırdıkları karakterler yeni bir ikilinin ayak sesleri oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sinemada yeni bir ikili doğdu: Murat ile Fırat

Türk komedi filmlerinde ikili tiplemelerin apayrı bir yeri var : Zeki ile Metin bunların en unutulmayanlarından. Şu sıra çekimleri devam eden 'Öğrenci İşleri' filminin başrollerini paylaşan Murat Akkoyunlu ve Fırat Tanış'ın canlandırdıkları iki zıt kardeş 'Kısmet ile İsmet' de  yeni bir ikilinin ayak sesleri.



Tiyatro kökenli iki sanatçı hep bir projede buluşmak istedi ve yolları ilk kez bir sinema filminde ortak arkadaşları senarist Kamuran Süner'in bu projesinde kesişti. Aynı filmde oynamaktan çok keyif aldıklarını söyleyen iki oyuncu , 'Karagöz ve Hacivat' ikilisi gibi bir ikili olduklarını, filmde sürekli atışmaktan da hayli komik ve güzel sahnelerin çıktığını belirtiyor.    



Sayıları 20 milyonu bulan her bir öğrencinin yaşadığı sınav sürecine komik bir pencereden bakan hikaye , iki kardeşin  sınavı daha fazla öğrenciye kazandırma yarışı üzerine kurulu.



"Baba yadigarı hazırlık dershanesini zorlukla işleten Kısmet (Murat Akkoyunlu), müteahhit kardeşi İsmet'in (Fırat Tanış)  kıymetli dershane arsasını kendisine satması ısrarlarına hep karşı koymuştur. Ta ki fakir öğrencisinin komaya giren kardeşine yardım sözü verip İsmet'in iddiaya girme teklifini kabulüne kadar: İsmet kazanırsa arsayı satın alacak, Kısmet kazanırsa dershane borçları ödenip fakir öğrencisinin kardeşinin ameliyat masrafları karşılanacaktır. Kimin sınıfı daha çok sınavı kazanacaktır? Hile ile sınıfını üniversitelilerden para karşılığı oluşturan inşaatçı İsmet mi, sınıfı 3 yıldır sınavı kazanamayanlardan oluşan Kısmet mi? Üstüne üstlük Kısmet’in bel bağladığı rehber  hoca, firari Bobinci Nuri (Deniz Celiloğlu) tarafından gasp edilmiş ve böylece artık tüm motivasyon teknikleri  bir mahkum tarafından verilmeye başlanmıştır."



Senaryosunu 'Geniş Aile' dizisinden tanıdığımız  Kamuran Süner'in yazdığı  filmin yönetmeni Talip Karamahmutoğlu. Güzel İşler Sanat Yapım'ın 2015 yılının komedi filmi olma iddiasıyla hazırladığı  filmin görüntü yönetmeni koltuğunda ise Feza Çaldıran oturuyor.



Oyuncu kadrosunda ayrıca Yeliz Şar, Bora Akkaş, Begüm Öner ,Bülent Çolak gibi isimlerle 'Hababam Sınıfı' filmi öğrencilerinden Tuncay Akça ve Ahmet Arıman'ın da yer aldığı filmin Ocak 2015'te vizyona girmesi bekleniyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin