Sinema eleştirmeni Münir Göker'den yeni kitap!

Yazar ve sinema eleştirmeni Münir Göker'in üçüncü öykü kitabı raflardaki yerini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Sinema eleştirmeni Münir Göker'den yeni kitap!

Gazeteci-yazar ve sinema eleştirmeni Münir Göker'in yeni öykü kitabı "Babam Düşüyor" Cinius Yayınları'ndan çıktı.



Göker, “Yenikapı Hikayeleri” ve “Bedia”nın ardından yayınlanan üçüncü öykü kitabı "Babam Düşüyor"da 12 öyküyü birden okurla buluşturdu.



Sinema eleştirmeni Münir Göker'den yeni kitap!



Göker, bu kez bir önceki kitabı olan ve annesine ithafen yazdığı Be­di­a’­nın hâ­kim ko­ca­sı­nı anlattığı "Babam Düşüyor"da, sürükleyici üslubuyla dikkat çekiyor.



Ünlü ressam Utku Varlık ise Göker'in yeni kitabını şu sözlerle anlatıyor:



"Yine Münir Göker kendine sığınıyor



Yazmak bir "katharsis"dir, belki bir kurtulmadır, ama neyi anlatmak, yazarın-öykünün kurgusunda geçmişle uzlaşmalar;



Zamanla ailenin çöküşü, babanın "Alzeimer"le üçüncü boyuta geçişi, kız kardeşler ve de hep 60 yıllarına dönüş, aylaklar ve de bir türlü tarif edemediğimiz şu garip ülke!



Edebiyatın inişli çıkışlı serüveninde yazarın mütevazi kimliği de değişti, ezberden okumak, hava atmak; giderek çok satmak; eğer inanıyorsanız Kabızlık ve ukalalık; çağdaş edebiyatın ve ünlü olmanın geçerli bir formülü olsa bile, bu kaygan zeminde kısa öyküler anlatan, kenardan yürüyen, kitabını bastırmak için umut besleyen bir yazar bence daha anlamlı.



Genellikle dış gözlenir yazıda, kendine bakmak nedense bir tabudur; günlük yazsa bile "Kendine yontar" bilerek; o zaman nasıl kendimizi sorgulayabiliriz? İsterim dördüncü kitabında yalnızca kendini silkelesin Münir Göker."



Sinema eleştirmeni Münir Göker'den yeni kitap! - Resim : 2



Münir Göker kimdir?



Giresun'da doğan Göker, 1960'larda İstanbul'a yerleşti. Lise ve Üniversiteyi ( Hukuk Fakültesi) İstanbul'da bitirdi.



Türkiye'deki ilk sinema kulübü daha sonra Sinematek'in kuruluşuna katıldı. Şakir Eczacıbaşı ve Onat Kutlar'la Sinemaktek'in yönetim kurulunda yer aldı. Ardından Kami Suveren Ve Atilla Dorsay ile Sinema Yazarları Derneği'ni ( SİYAD) kuran Münir Göker, Ekonomik Durum gazetesinde köşe yazıları kaleme almakta ve sinema eleştirmenliği yapmaktadır.


Etiketler kitap öykü cinius
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin