Sinan Oğan'dan dikkat çeken açıklama: Kimin Cumhurbaşkanı olacağı Ankara’dan değil Kandil’den belirlenecek

TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan tv100’de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP’nin belirleyici olacağı söylemlerine sert tepki göstererek “Eğer öyleyse vay halimize! Türkiye’de kimin Cumhurbaşkanı olacağı Ankara’dan değil Kandil’den belirlenecek.” dedi. Oğan 2023 seçimlerinde Cumhur ve Millet ittifakı dışında kalan tüm partilerin 3'üncü bir ittifak kurup yüzde 7’lik barajı geçeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sinan Oğan'dan dikkat çeken açıklama: Kimin Cumhurbaşkanı olacağı Ankara’dan değil Kandil’den belirlenecek

TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan tv100’de yayınlanan Pınar Işık Ardor’un sunduğu Pazar Siyaseti programına konuk oldu. Oğan 2023 seçimlerinden ekonomiye, mülteci sorunundan cumhurbaşkanlığı adaylığına gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte Oğan’ın açıklamalarından satır başları:

“Kimin Cumhurbaşkanı olacağını Kandil belirleyecek”

HDP Maalesef kendisini yöneten gücünü Türk milletinden alan bir siyasi parti değil. HDP’nin daha önceki eş başkanlarından birinin de söylediği gibi HDP sırtını terör örgütlerine Kandil’e dayamış bir parti. Eğer HDP bu kadar önemliyse ve HDP’nin destek verdiği aday kazanacaksa, HDP Kandil’in talimatıyla hareket ediyorsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başındaki kişiyi HDP’nin tercihi belirleyecekse vay bizim halimize ki Türkiye’de kimin Cumhurbaşkanı olacağı Ankara’dan değil Kandil’den belirlenecek. Böyle kepaze bir durum olabilir mi? Bu mevcut sistem Türkiye’yi öyle bir noktaya getirdi ki, HDP öyle bir kilit noktaya yerleştirilmek isteniyor ki, Türk milletinin iradesinin üstünde bir Kandil iradesi getirilmek isteniyor. Deniyor ki Millet ittifakı ve Cumhur ittifakının oyları neredeyse başa baş, HDP tercihini kimden yana kullanırsak o cumhurbaşkanı olacak, yani Kandil tercihini kimden yana kullanacaksa o cumhurbaşkanı olacak deniyor. Bunu nasıl kabul edebiliriz, ben bir Türk milliyetçisiyim ve bunu kabul etmiyorum, elimizi de her türlü taşın altına koyma hazırız”

Üçüncü ittifak yüzde 7 barajını geçer

“Üçüncü ittifak çalışması başladı. Görüşülen siyasi partilerin neredeyse tamamına yakını bu ittifak konusunda hemfikir. Bu ucube başkanlık sistemi Türkiye’de tahterevalli siyasetini oturtmak istiyor. Bir tarafa bir kesimi öbür tarafa öbür kesimi koyacaksınız ya bunu seç ya bunu seç diyeceksiniz öyle bir dünya yok. Onu da onu da seçmek istemiyorum diyen milyonlar var. Onlara bir üçüncü yol tercihi sunmak lazım. Parlamento dışında kalan onlarca siyasi parti var. Bu partiler bir çatı altında bir araya gelip yüzde 7’li barajı rahatlıkla aşabilirler. Şuan görüşülen siyasi partilerin neredeyse tamamı bu ittifak konusunda hemfikir. Milet ittifakı ve Cumhur ittifakı dışında kalan ortak değerleri bir olan bütün siyasi partilerle görüşüldü görüşülüyor. Bu siyasi partilerden şu ana kadar yok olmaz diyen çıkmadı.

Cumhurbaşkanı adayı olur mu?

Oğan cumhurbaşkanı adayı olacak mı sorularına şu yanıtı verdi: “Böyle bir onuru taşımaktan şeref duyarım ancak herkesin uzlaştığı Türk milliyetçilerinin ‘Benim adayım’ diyebileceği birisi çıkarsa kayıtsız şartsız destek vereceğiz “ dedi

Gerekirse Esad ile masaya oturulmalı

Mülteci soruna da değinen Oğan, “Kaydı olmayan kaçakları derhal ülkelerine göndermek gerekiyor. Kimle görüşmek gerekiyorsa görüşmek lazım, elbette Esad ile masaya oturmalı” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin