Sinan Aygün İYİ Parti'nin adayı mı oluyor? Barış Yarkadaş sürpriz yemeği duyurdu İYİ Parti doğruladı

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, dün tv100 canlı yayınında bomba bir iddiada bulunmuştu. "Sinan Aygün, Abdulkadir Aksu, Cemil Çiçek ve Meral Akşener TOGO’da yemekte buluştular." diyen Yarkadaş, İYİ Parti'den Sinan Aygün'e belediye başkanlığı adaylığı teklifi yapıldığını iddia etti. O buluşmayla ilgili İYİ Parti'den açıklama geldi. Açıklamayı sosyal medyasından duyuran Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Sinan Aygün İYİ Parti'nin adayı mı oluyor? Barış Yarkadaş sürpriz yemeği duyurdu İYİ Parti doğruladı

tv100.com yazarları Barış Yarkadaş, Fuat Uğur, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, stratejist Abdullah Çiftçi, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Özgür Tör, Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer, dün TV100'de Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olmuştu.

Gazeteci Barış Yarkadaş, İYİ Parti ile ilgili bomba bir iddiada bulunmuş ve Ankara'da bir yemekte Sinan Aygün, Abdulkadir Aksu, Cemil Çiçek ve Meral Akşener'in bir araya geldiği bilgisini paylaşmış ve "Sinan Aygün’e Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı teklif edildi" iddiasında bulunmuştu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Ankara'daki bir araya geldiği isimlerle ilgili kulis bilgisi paylaşan Yarkadaş "Bu akşam Ankara’da enteresan bir yemek yapıldığı bilgisine ulaştım. Sinan Aygün, Abdulkadir Aksu, Cemil Çiçek ve Meral Akşener TOGO’da yemekte buluştular." ifadelerine yer verdi.

Yarkadaş "Oktay Vural’ın da katıldığı yemekte, iddiaya göre Sinan Aygün’e “Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı” teklif edildi. Sinan Aygün’ün teklifi değerlendirip öyle karar vereceği belirtiliyor. Öte yandan, Sinan Aygün İyi Parti’nin adayı olursa, bazı İYİ Parti’liler tepki için istifa edebilir." demişti.

 

İYİ Parti'den açıklama geldi, Yarkadaş bu sözlerle duyurdu

Ankara'da gerçekleşen bu buluşma siyaset kulislerini salladı. Barış Yarkadaş, İYİ Parti'nin bugün bir açıklama yaparak yemeği doğruladığını aktardı.

Yarkadaş bir paylaşım yaparak şu ifadeleri kullandı:

İYİ PARTİ, dün gece saat 22.00 sularında @tv100‘de gündeme getirdiğim “sürpriz yemek” haberini yazılı bir açıklama ile doğruladı. İYİ PARTİ, “Bahsedilen yemeğe Meral Akşener, Cemil Çiçek, Abdülkadir Aksu ve Oktay Vural katılmış, yemek Sinan Aygün’ün ev sahipliğinde gerçekleşmiştir” denildi.

Partinin açıklamasına göre, AKP’li Çiçek ve Aksu, Akşener’in geçirdiği rahatsızlık sonrası “Geçmiş olsun” ziyaretine gelmişler.

Allah Allah… Benim bildiğim “Geçmiş olsun” ziyareti hastanın evinde ya da makamında gerçekleşir.

Hadi bunu da geçtim… Görüşme, İYİ PARTİ’de hiçbir görevi olmayan Sinan Aygün’ün tartışmalı TOGO Kuleleri’nde gerçekleşiyor.

İYİ PARTİ’nin dümeni iktidara kırdığı şu günlerde gerçekleşen buluşma, dün gece haberi patlatmamın ardından “hasta ziyareti” kılıfına sokulmaya çalışılıyor.

Açıklamaya göre “buluşma gizli değil”miş… Buluşmada güya Aygün’ün adaylığı konuşulmamış… Buluşma madem gizli değildi; öncesi ya da sonrasında basına niye duyurmadınız? TV 100’de anlatmasam kimsenin haberi olmayacaktı…

Çok kötü yakalandınız çokkk…

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ile yaşadığı TOGO kuleleri kriziyle gündeme gelen eski CHP Milletvekili ve eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün de yer aldığı toplantıya ilişkin partiden yazılı açıklama yapıldı.

Dün gerçekleşen toplantının bazı yayın organlarında amacından saptırılarak gündeme getirildiği belirtilerek, "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in, dün Ankara'da katıldığı bir sohbet toplantısı, bazı yayın organlarında spekülatif bir şekilde gündeme getirilmiştir. Sayın Genel Başkanımızın rahatsızlığı döneminde, Sayın Cemil Çiçek ve Sayın Abdülkadir Aksu, telefonla arayarak, 'geçmiş olsun' dileklerini iletmiş, o görüşmede bir araya gelme temennisi de dile getirilmiştir. Sayın Cemil Çiçek, Sayın Abdülkadir Aksu, Sayın Oktay Vural'ın katılımıyla, Sayın Sinan Aygün'ün ev sahipliğinde davet üzerine gerçekleşen sohbette, iddia edildiği gibi ABB Başkanlığı'na adaylık konusu asla gündeme gelmemiştir. Söz konusu buluşma gizli bir buluşma olmadığı gibi gizli bir gündemi de yoktur" denildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin