Sinan Aygün iddiası Akşener'i kızdırdı gazetecilere tepki gösterdi. Parlamento Muhabirleri Derneği ve iddianın sahibi Barış Yarkadaş'tan Akşener'e tepki geldi

Gazeteci Barış Yarkadaş'ın gündeme getirdiği İYİ Parti'nin Sinan Aygün'e ABB için adaylık teklifi TBMM'de Meral Akşener'e sorulunca İYİ Parti lideri gazetecilere tepki gösterdi. Parlamento Muhabirleri Derneği ise Akşener'in bu tavrına karşı açıklama yayınlarken, iddianın sahibi Barış Yarkadaş da sosyal medya hesabından açıklama yaparak Akşener'e "bu öfke neden?" diye sordu. Çağdaş Gazeteciler Derneği de bir açıklama yaptı ve özür dilenmesi çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Sinan Aygün iddiası Akşener'i kızdırdı gazetecilere tepki gösterdi. Parlamento Muhabirleri Derneği ve iddianın sahibi Barış Yarkadaş'tan Akşener'e tepki geldi

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Ankara'da Sinan Aygün, Abdulkadir Aksu, Cemil Çiçek ile yemekte buluştuğu kulis bilgisini paylaştı. Yarkadaş "İddiaya göre Sinan Aygün’e 'Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı' teklif edildi. Sinan Aygün’ün teklifi değerlendirip öyle karar vereceği belirtiliyor." dedi.

Yarkadaş'ın bu iddiası gündem yarattı, bir çok haber sitesi ve televizyon bu iddiayı haberleştirdi.

İYİ Parti'den gelen açıklamada ise görüşme doğrulandı ancak ve "Sayın Genel Başkanımızın rahatsızlığı döneminde, Sayın Cemil Çiçek ve Sayın Abdülkadir Aksu, telefonla arayarak, 'geçmiş olsun' dileklerini iletmiş, o görüşmede bir araya gelme temennisi de dile getirilmiştir. Sayın Cemil Çiçek, Sayın Abdülkadir Aksu, Sayın Oktay Vural'ın katılımıyla, Sayın Sinan Aygün'ün ev sahipliğinde davet üzerine gerçekleşen sohbette, iddia edildiği gibi ABB Başkanlığı'na adaylık konusu asla gündeme gelmemiştir. Söz konusu buluşma gizli bir buluşma olmadığı gibi gizli bir gündemi de yoktur" denildi.

Gazetecilerden kınama geldi

Bugün bu iddialar TBMM'de gazeteciler tarafından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e soruldu ancak Akşener kendisine bu soruyu soran gazetecilere sert tepki gösterdi. 

Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) ise kendisine soru soran gazeteciyi azarlayan Meral Akşener' tepki gösterdi ve "Bir gazetecinin kamuoyuna mal olmuş bir gelişme ile ilgili sorduğu soru karşısında sergilenen tavrı ve kullanılan ifadeleri Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) olarak kınıyoruz." denildi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği de bir açıklama yaptı ve "Gazeteciler için soru sormak yalnızca bir hak değil, ondan da önce bir görevdir. Görevini yaptığı için meslektaşımıza adeta “azarlar” gibi tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, meslektaşımız özelinde tüm gazetecilerden özür dilemelidir." çağrısında bulundu.

Yarkadaş da tepki gösterdi

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş da sosyal medyadan bir paylaşım yaptı ve Akşener'in gazetecilere tepki gösterdiği görüntüleri yayınlayarak Meral Akşener'e seslendi.

Yarkadaş, ".@tv100 ‘de yaptığım “Sürpriz görüşme” başlıklı haberden dolayı meslektaşlarımın uğradığı muamele beni de üzdü. Lütfen biraz sakin olun Meral Hanım… Biz gazeteciler sadece işimizi yapıyoruz. Muhalefette olduğunu iddia eden bir siyasetçi AKP’nin en etkili isimleriyle bir yemekte buluşuyorsa bu bir haberdir. Ben bu haberi yaptım, arkadaşlarımız da bunu sordu. Peki bu öfke neden?" ifadelerini kullandı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin