Sinan Ateş suikastında yeni gelişme. Sinan Ateş cinayeti çözülüyor. 6 kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Vedat Balkaya'nın ifadesi ortaya çıktı

Ülkü Ocakları eski Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş 30 Aralık Ankara'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli daha sorgulanmak üzere adliyeye sevk edildi. Sorguları tamam zanlılardan 3'ü tutuklandı. Dün de cinayetle ilgili 3 kişi tutuklanmıştı. Cinayetle ilgili tutukluların sayısı 3'ya yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Sinan Ateş suikastında yeni gelişme. Sinan Ateş cinayeti çözülüyor. 6 kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Vedat Balkaya'nın ifadesi ortaya çıktı

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Ankara'nın Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde 30 Aralık'ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı. Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş hayatını kaybetmişti.

Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheli daha adliyeye sevk edildi.

4 şüpheli, nöbetçi hakimlikçe sorgulandı.  4 zanlıdan U.K, M.U. ve M.Y. tutuklanırken, E.U. ise yurt dışına çıkma yasağı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dün cinayetle ilgili 3 kişi tutuklanmıştı. Tutukluların sayısı 6'ya yükseldi.

ARABANIN ARKASINA SAKLANDI, 5 KURŞUNLA VURDU

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, tetikçi Eray Özyağcı, Balkaya'nın kullandığı 35 plakalı motosikletten indikten sonra, Ateş'in bürosunun karşısında park halinde duran bir aracın arkasına saklandı. Bir süre burada bekleyen Özyağcı, Ateş'in geldiğini görünce saklandığı aracın arkasından çıkarak ateş etmeye başladı. Özyağcı'nın silahından çıkan 5 kurşun Ateş'e, 1 kurşun da beraberindeki Selman Bozkurt'a isabet etti. Bu arada, olayın üzerinden 5 gün geçmesine karşın halen yakalanamayan firari tetikçi Özyağcı hakkında çeşitli suçlardan arama kaydı olduğu ifade ediliyor.

"KÜÇÜK BİR HESABIM VAR" DEDİ

Tutuklanan motosiklet sürücüsü Balkaya, mahkemedeki ifadesinde, “Eray Özyağcı (tetikçi) bana husumetlim var Ankara’ya gidelim dedi. Olay günü de küçük bir hesabım var, sen beni ileride bekle dedi. Onu bırakıp bekledim. Daha sonra silah sesleri duydum. Eray’ı alarak uzaklaştım” dediği öğrenildi. Tetikçileri olaydan önce evinde ağırladığı öğrenilen Hakan Saraç’ın ise, “Beni İstanbul’dan bir arkadaşım aradı. İki arkadaş Ankara’ya gelecek, kalacak yerleri yok ilgilenir misin dedi. Ben de o yüzden evime kabul ettim. Cinayetle ilgim yok” dediği kaydedildi. Öte yandan şüphelilerin olaydan bir gün önce Ateş’i takip ettikleri ve bürosunun bulunduğu Çukurambar’da keşif yaptıkları öne sürülüyor.

Soruşturma, tetikçi ve onunla bağlantılı Doğukan Çep'in yakalanamaması nedeniyle diğer bağlantılara ulaşma noktasında tıkandı.

Cinayet öncesinde tetikçileri evinde saklayan H. S. ise "Beni İstanbul'dan bir arkadaşım aradı. 'İki arkadaş Ankara'ya gelecek, kalacak yerleri yok ilgilenir misin?' dedi. Ben de o yüzden evime kabul ettim. Cinayetle ilgim yok" iddiasında bulundu.

Diğer yandan şüphelilerin iz bırakmamak için olay sırasında içinde hat takılı olmayan telefon kullandığı ve yalnızca wife üzerinden irtibat kullandıkları belirlendi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, cinayete ilişkin soruşturmanın titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürüldüğünü bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 30 Aralık 2022'de Çankaya Kızılırmak Mahallesi 1456. Sokak'ta Ateş'in ateşli silahla öldürülmesi ve Selman Bozkurt'un yaralanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden ifade ve diğer işlemleri biten 3 şüphelinin Cumhuriyet Savcısınca alınan savunmalarını müteakip tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildikleri anımsatıldı.

Bu şüphelilerin dünkü sorguları sonucu "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan tutuklandıkları hatırlatılan açıklamada, bugün işlemleri tamamlanan ve savunmaları alınarak nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen 4 zanlıdan 3'ünün daha aynı suçtan tutuklandıkları, bir şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Olaya ilişkin soruşturma, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürülmekte olup işlemleri tamamlanan diğer şüpheliler hakkında da adli soruşturmanın gereklerine tevessül edilecektir." ifadeleri kullanıldı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin