Sinan Akyüz'ün Meyra kitabına ödül

ESKADER 2019 Kültür Sanat Ödülünü “roman” dalında Alfa Yayınları’ndan çıkan “Meyra” kitabıyla Sinan Akyüz kazandı. Ödül töreni, 5 Nisan 2020’de Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Sinan Akyüz'ün Meyra kitabına ödül

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından her yıl verilen "ESKADER Kültür Sanat Ödülleri" açıklandı.

ESKADER 2019 Kültür Sanat Ödülünü “roman” dalında Alfa Yayınları’ndan çıkan “Meyra” kitabıyla yazar Sinan Akyüz kazandı. Ödül töreni, 5 Nisan 2020’de Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Sinan Akyüz'ün Meyra kitabına ödül

KİTAPTAN

“Son günlerde,” diye konuşmasını sürdürdü Meyra, “bir duygu her karanlık çöküşünde gelip yakama yapışıyor. Onu yenmek için bir şeyler yapmak zorunda hissediyorum kendimi. Bazen korkum ve üzüntüm birbirine karışıyor. Sabrım, bütün korkularım, belirsizliklerim ve acılarım… Hepsi sanki bu duyguda bir araya gelmiş gibi. İşte o zaman aklıma sen geliyorsun, seni düşünüyorum. Özellikle de akşamın o ilk saatlerinde...”

Meyra: Bir Bosna Hikâyesi, Avrupa’nın orta yerinde, bütün dünyanın gözlerinin önünde gerçekleşen 20. yüzyılın en büyük trajedisine, Bosnalı Müslümanların soykırımına odaklanıyor.

Tamamen gerçeklere dayanan kişisel hikâyelerden, acılardan yola çıkan Sinan Akyüz, sadece siyasi meseleleri etkili bir biçimde ortaya koymakla kalmıyor, mikro düzeyde iki insan arasında –komşu, arkadaş, sevgili, akraba– oluşan duyguları da ustalıkla gözler önüne seriyor.

Sinan Akyüz'ün Meyra kitabına ödül - Resim : 2

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin