Simide bir zam daha geliyor. Simit fiyatları ne kadar olacak?

Simit fiyatı kısa sürede 3, 3.5 liraya yükseldi. Simide yeni zamlar yolda... Ankara'da simidin 5 lira olacağı iddialarının ardından Bursa'dan da zam sesi yükseldi. Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, "Unun çuvalında 10 lira, susamın kilosunda 2 lira düşüş var. Şimdilik zam görünmüyor. Ama, 10-15 gün içinde değişiklik olmadığı taktirde simidi 4 lira yapabiliriz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Simide bir zam daha geliyor. Simit fiyatları ne kadar olacak?

Bursa Simitçiler ve Unlu Madde İmalatçıları Odası Başkanı Erdal Pınar, hâlen 3 liradan satılan simidin, un ve susam fiyatlarında düşüş olmadığı taktirde fiyatının 4 lira olabileceğini söyledi.

“FİYATLARDA DEĞİŞİKLİK OLMAZ İSE 4 LİRA OLUR”

Erdal Pınar, “Un fiyatlarında bir gevşeme oldu. Unun çuvalında 10 lira, susamın kilosunda ise 2 lira düşüş var. Esnaf beklenti içerisinde. Sıkıntı olmaz ise zam yapmayacağız. Ama, önümüzdeki 10-15 günde de bir değişiklik olmadığı taktirde simit Bursa’da 4 lirayı bulur. Yeni asgari ücret zammı ile birlikte çalışanlarımıza zam yapmak zorundayız. Artan enerji fiyatlarıda var. Onun için şuan esnaf zor durumda. Şimdilik beklemedeyiz, sabrediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bursa’da 2,25 lira olan simit fiyatı 3 Aralık’ta yapılan zamla 3 TL, tereyağlı simidin fiyatı da 3.50 TL olmuştu.

ANKARA'DA DA ZAM SESİ

Halen 3 liradan satılan Ankara simidi önce 4, sonra 5 lira oluyor. Ankara Simitçiler Odası, simit fiyatının 4 liraya çıkarılmasını istedi. Simit mart ayında da ise 5 lira olacak. Simitçiler Odası tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne gönderilen yazıda, “50 kilogram (kg) un 390 lira, 25 kg susam 850 lira. Elektrik, yakıt, personel ve kira arttı” denildi ve zam istendi.

ESNAF ZOR DURUMDA

Simit, açma, poğaça ve döner pidesi fiyatının 4 liraya çıkarılması istenen yazıda, “Pandemi sürecinin maddi-manevi yorgunluğu, dolar kurunun aşırı değişkenlik göstermesi ve elektrik, su, doğalgaz, personel, kira giderleri ve içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar sebebiyle esnafımızın zor şartlarda faaliyet gösterdiği de göz önünde bulundurularak, yeniden fiyat listesinin tespit edilmesi zorunluluğu hasıl olmuştur” denildi.

Simit ve unlu mamullerdeki malzeme artışına da dikkat çekilerek, 25 kg susamın 850 TL, 50 kg unun 390 TL ve 1 koli mayanın 160 liraya çıktığı kaydedildi. Geçen yıl ortalama elektrik faturasının 5-7 bin iken bu yıl 10-12 bin liraya, yakıt giderlerinin ise 9-10 bin liradan, 16-18 bin liraya yükseldiği belirtildi.

Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, pandemi dolayısıyla100 simit dükkanının kapandığını söyledi. Delibaş, “Böyle giderse 100 işyeri daha kapanacak. Simitte 4 lira için onay bekliyoruz. Esnafımız sadece ayakta kalmak için tabiri caizse ‘can havliyle' çalışmaya devam ediyor. Bir arkadaşımıza 50 bin lira elektrik faturası geldi. Bu yükün altından nasıl kalkacak? Simit, mart ayında da 5 liraya çıkar” dedi. Böylelikle çay-simit hesabı da çöktü. Bir simit bir çay, 10 lira olacak” dedi.

 

Etiketler Bursa Ankara simit
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin