ŞİMDİ ZAYIFLAMAK İSTİYORUM YARIŞMASI İZLEYİCİDEN TEPKİ GÖRDÜ

'Şimdi Zayıflamak İstiyorum' yarışmasının eleme gecesinde finalistlerin önüne en sevdikleri yemekler konuldu ve "Yemeği yerseniz ailenizden gelen mektupları okuyabilirsiniz" denildi. İzleyici "Bu eziyettir" diye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
ŞİMDİ ZAYIFLAMAK İSTİYORUM YARIŞMASI İZLEYİCİDEN TEPKİ GÖRDÜ

Oy şişmanım şişmanım eziyet gördüm pişmanım
  


 
İpek Tenolcay'ın sunduğu, "Şimdi Zayıflamak İstiyorum" yarışması 2 hafta önce sessiz sedasız atv'de başladı. Sessiz sedasız diyoruz çünkü yarışma ekrana geldiği ilk günlerde sadece bir grup sevimli şişmanın zayıflayabilmek için verdikleri mücadeleyi anlatıyordu. Ancak eleme gecesi işler değişti. Dr. Ender Saraç ve obezite danışmanı Haluk Saçaklı kontrolünde kilo veren yarışmacılara pazar akşamı neredeyse eziyet edildi. Yarışmacıların önüne en sevdikleri yemekler konuldu ve "Eğer bu yemeği yerseniz ailenizden gelen mektupları okuyabilirsiniz" denildi. Hafta boyunca spor aletleri üzerinde ter döküp, adete aç gezen yarışmacılar, bu teklif karşısında şaşırdı. Önce yemekleri koklayıp, "Yemek... Allah'ım yemek..." diye ağlamaya başladılar. Sonra ise "Buraya zayıflamak için geldik" deyip mektupları da yemekleri de geri çevirdiler. Üstelik sunucunun "Yoksa ailenizi sevmiyor musunuz?" sözlerine rağmen...


Fonda "Doğuştan ucubeyim" şarkısı
Yarışmacılara sunulan bu 'irade testi' ödül yerine cezayı andırıyordu. Her ne kadar yarışmadan sonra yarışmacılara ailelerinden gelen mektuplar verilse de izleyici çok kızdı. "Şişmanlığın utanılacak bir şey" olduğunun vurgulandığı programın fonunda çalan Anastacia'mn "Fam Freak of Nature- Doğuştan Ucubeyim" şarkısı da tepki çeken başka bir ayrıntı. Programda yarışmacılar, kırmızı ve mavi takım olmak üzere ikiye ayrılıyor. 16 kişiyle başlayan yarışmada, en az kilo veren gruptan biri eleniyor. Yarışmacıların yaşadığı evdeki buzdolabında her türlü yiyecek var. Ancak iradelerine hakim olmaları gerektiği için bunları yemiyorlar. Yalnızca geçen hafta Arzu isimli yarışmacı buzdolabından kocaman bir et parçası alıp yedi, ancak daha sonra bunu arkadaşlarına anlattı.


SEYİRCİDEN MAİL YAĞIYOR
Serra Topal-Yüksek lisans öğrencisi


BU KADAR VİCDANSIZ OLUNMAZ
Zayıflamaya çalışan insanların toplum önünde, böylesi vicdansız bir seçime zorlanması akıl alacak şey değil. Hiçbir program yetkilisi bunun 'irade testi' için yapıldığını iddia edemez. Üstüne üstlük sunucu, rejim ve kameralarla yaşamanın verdiği ruhsal baskıyla moralleri çok hassas olan yarışmacılara, onları yemeye ikna etmek için, mektuplarının ilk cümlelerini okumuştur. Yarışmacı ailesinin mektubunu değil yemeği reddettiği halde sunucu, "Yani annenin sözcüklerini reddediyorsun" gibi cümleler kurmuştur. Kimse, ailesi ile sağlığı arasında seçim yapmaya zorlanmamalıydı.


UZMANLAR NE DİYOR?


Suna Tanaltay(Psikolog)


İnsanlık onuru eziliyor


"Hangi yarışma olursa olsun insanlık onurunu ezerse formatından çıkar. Ben bu yarışmayı bir defa izledim ve yüreğim dayanmadığı içim bir daha izlemedim. Yarışmacıları rencide eden davranış ya da oyunlar insanı hasta eder ve mutsuzluk yaratır."


Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu


Şişmanların duygularıyla oynamayın


Şişmanlık bir rahatsızlıktır. Hiçbir diyetisyen zayıflamak için gelen hastasının önüne pizza kutusu koymaz. Şişman insanları bu tür programlara çıkartmak bu insanları damgalamaktır ve bu bile insanın psikolojisini bozmaya yeter. İnsanların duygularıyla oynanmamalıdır. HABER: Neslihan AKDAŞ - VATAN
 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin