Şimdi tam zamanı: Günde 5 adet yiyince sağladığı faydalara inanamayacaksanız. Mürdüm eriğinin hiç bilinmeyen faydası ortaya çıktı. Mürdüm eriğinin faydaları nelerdir?

Ağustos ayının sonlarında çıkan ve lezzeti eylül ayında doruklara taşan mürdüm eriğinin bir dizi faydası var! Her gün 5 adet tüketince etkisine inanamayacaksınız. İşte mürdüm eriğinin mucizevi faydaları

Şimdi tam zamanı: Günde 5 adet yiyince sağladığı faydalara inanamayacaksanız. Mürdüm eriğinin hiç bilinmeyen faydası ortaya çıktı. Mürdüm eriğinin faydaları nelerdir?

Mor meyveler; örneğin frenk üzümü, yaban mersini ve mürdüm eriği çeşitli sağlık yararlarıyla bağlantılı olan antosiyaninlerin zengin kaynaklarıdır. Erikler A, C ve E gibi önemli vitaminler içeren bir meyvedir. Ayrıca antioksidan açısından çok zengindir.

Mürdüm eriği, koyu mor renkte bir erik türüdür. Mürdüm eriğinin vücudumuz için sayısız faydası vardır. Mürdüm eriği; karbonhidrat, protein, potasyum, kalsiyum ve demir ağırlıklı lezzetli bir erik çeşididir.

Mürdüm eriği ağustos sonlarında çıkar ve eylül ayında lezzetine doyum olmaz. Şimdi tam da zamanıyken mürdüm eriğini bolca tüketin! İşte mürdüm eriğinin mucizevi faydaları:

SİNDİRİM SAĞLIĞINI KORUR

Organik ürünlerin büyük çoğunluğunda olduğu gibi mürdüm eriği de sindirim sağlığımızın anahtarı olan diyet lifi bakımından zengindir. Çünkü lif, besinleri sindirim sistemimizde hareket ettirir. Böylece kabızlığı, şişkinliği ve mide kramplarını ortadan kaldırır.

Ayrıca mide ülserine de iyi gelir. Lifli gıdalar, besin emilimini artırır ve kilo vermeye yardımcı olur. Böylece sindirim sisteminiz ideal seviyelerde çalışır. Bu nedenle mürdüm eriği tüketmenizde çokça yarar var.

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Mürdüm eriklerinde bulunan lif, aşırı kolesterolü azaltmak için harika bir yoldur. Çünkü lif kötü kolesterolü vücuttan atabilir. Bu sayede vücuttaki uygun kolesterol dengesini koruyabilir.

Ayrıca mürdüm eriğindeki anormal potasyum damar genişletici görevi görür. Damarlar üzerindeki baskıyı hafifletir, kalp ve damar sistemi üzerindeki yükü azaltır.

Şimdi tam zamanı: Günde 5 adet yiyince sağladığı faydalara inanamayacaksanız. Mürdüm eriğinin hiç bilinmeyen faydası ortaya çıktı. Mürdüm eriğinin faydaları nelerdir?

ENERJİ VERİR

Mürdüm eriklerinde bulunan kayda değer bakır ve demir seviyeleri, onları dolaşım sisteminizi geliştirmek ve kırmızı kan hücreleri sayınızı artırmak için harika bir meyve haline getirir.

Demir eksikliği kayda değer bir sağlık sorunu olabilir. Ancak bakır ve demir, kırmızı trombositlerin iki önemli parçasıdır ve enerjinizi ve sağlığınızı en üst düzeyde tutar. Böylece vücudu canlandırabilir ve enerjik hissettirir.

KANSERİ ÖNLER

Mürdüm eriği üzerinde yapılan bazı incelemeler, ciltte ve doğal ürünün normal renginde bulunan fitobesinlerin meme kanseri hücrelerinin büyümesini önleyebildiğini ve hatta geri alabildiğini göstermiştir.

Bu kanser türü kadınlar için en temel hastalık türü olduğundan, tabağınıza biraz mürdüm eriği eklemek asla kötü bir düşünce değildir. Bu nedenle tam da mevsimindeyken mürdüm eriği tüketmeye özen gösterin

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Mürdüm eriğindeki aşırı C vitamini seviyeleri, onu dirençli çerçeveniz için son derece güçlü bir takviye haline getirir. Çünkü C vitamini hastalıklara karşı temel koruma sağlayan hatlarından biridir.

Ayrıca vücudu korumak için güvenli bir çerçeve ile beyaz trombositlerin oluşumunu güçlendirir ve sağlam tutar.

DAHA İYİ BİR UYKU SAĞLAR

Tarihsel olarak mürdüm eriği, sağlam bir uyku sağlama kapasitesi nedeniyle övülmüştür. Bunun nedeni muhtemelen yüksek magnezyum ve C vitamini içeriğidir.

Bu nedenle uykusuzluk sorunu yaşıyor veya uyumada zorlanıyorsanız gönül rahatlığıyla mürdüm eriği tüketebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin