Silivri depremi ile ilgili Naci Görür'den flaş yorum: Kumburgaz Fayı üzerinde gerçekleşti, kimse bu deprem öncüdür diyemez

İstanbul Silivri açıklarında dün akşam saatlerinde 3.1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür gece yarısı bir paylaşım yaptı. Silivri depremini değerlendiren Prof. Görür, "Kumburgaz Fayı üzerinde gerçekleşti, kimse bu deprem öncüdür diyemez" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Silivri depremi ile ilgili Naci Görür'den flaş yorum: Kumburgaz Fayı üzerinde gerçekleşti, kimse bu deprem öncüdür diyemez

İstanbul Silivri açıklarından dün saat 19.36'de bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamaya göre depremin büyüklüğü 3.1 olarak kaydedildi. Sarsıntı sonrası gece yarısı deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür bir değerlendirme paylaştı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Prof. Görür, Silivri depreminin Kumburgaz Fayı üzerinde meydana geldiğini söyleyerek "Hiç kimse kolay kolay bu deprem öncüdür diyemez" ifadelerini kullandı. 

Prof. Görür açıklamalarına şöyle devam etti: ""Hiç kimse kolay kolay bu deprem öncüdür diyemez. Evet bu üçlük deprem endişe ettiğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde ama bu fayın batı ucunda krip nitelikli küçük sarsıntılar ara sıra oluyor. Bu da muhtemelen onlardan biri. Endişe edilecek bir şey olduğunu sanmıyorum."

KÜÇÜK SARSINTILAR ARA ARA OLUYOR

"Birçok arkadaşım Marmara’da olan küçük depremle ilgili fikrimi soruyor. Hep söylüyoruz hiç kimse kolay kolay bu deprem öncüdür diyemez. Evet bu üçlük deprem endişe ettiğimiz Kumburgaz Fayı üzerinde ama bu fayın batı ucunda krip nitelikli küçük sarsıntılar ara sıra oluyor.

Bu da muhtemelen onlardan biri. Endişe edilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Özellikle gaz çıkışlarına bağlı küçük depremler de batı Marmara’da yaygın."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin