Şilili müzik efsanesi “İnti-İllimani Historico” Mini Türkiye Turnesi İçin Ülkemize Geliyor!

Şilili müzik efsanesi “Inti Illimani Historico” yıllar sonra Avrupa Turnesi kapsamında 3 unutulmaz konser için ülkemize geliyor. Yeni şarkı hareketinin temsilcisi muhalif topluluk "24 Haziran Cuma İstanbul Küçükçiflik Park"ta, "25 Haziran Cumartesi İzmir Urla Sahne"de ve "26 Haziran Cumartesi Ankara ODTU MD Vişnelik"te Türkiyeli hayranlarıyla buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Şilili müzik efsanesi “İnti-İllimani Historico” Mini Türkiye Turnesi İçin Ülkemize Geliyor!

“İnti-İllimani Historico”ya 24 Haziran Cuma İstanbul Küçükçiflik Park’ta vereceği İstanbul konserinde Türkiye müzik tarihinin yaşayan efsanesi "Moğollar" ülkemizde rock müziğinin kendine has grubu "Peyk" de sahne alacak. Ayrıca "Nejat Yavaşoğulları"ndan "Gündoğarken"e; "Deniz Tekin"den "Tuğçe Şenoğul"a 20 ye yakın isim konuk sanatçı olarak dinleyici karşısına çıkacak.

Şilili müzik efsanesi “İnti-İllimani Historico” Mini Türkiye Turnesi İçin Ülkemize Geliyor!

Yoksul insanların aşkları, acıları ve düşlerinin temsilcisi topluluk tarihler 25 Haziran Cumartesi İzmir Urla Sahne’de bir kez  "26 Haziran Pazar" ise 40 yılı aşkın tarihiyle ülkemizde umudun sembol gruplarından "Yeni Türkü" ile "ODTÜ Vişnelik Tesisleri"nde Ankaralı hayranlarını selamlayacak. 

Şilili müzik efsanesi “İnti-İllimani Historico” Mini Türkiye Turnesi İçin Ülkemize Geliyor! - Resim : 2

1967 yılında kurulan “Inti Illimani Historico”, her zaman birlikte yaşadığı yoksul halkların, emekçilerin duygularını yansıtmayı hedefleyen bir grup olarak tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok sevildi. Ülkemizde de bazı şarkıları Türkçe sözler ile yeniden derlenmiş ve çok popüler olan “Inti Illimani Historico”, And Dağları kökenlidir. Özellikle And Dağları'nda yaşayan yerli halkların müziklerinden, çalgılarından doyasıya faydalanan Sound’u ile; çeşitli Pan-Kavalları, çok farklı Bambu Flütler, değişik vurmalılar gibi dikkat çekici enstrümanları müziklerinde yoğun olarak kullanmaktadırlar.

Şilili müzik efsanesi “İnti-İllimani Historico” Mini Türkiye Turnesi İçin Ülkemize Geliyor! - Resim : 3

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin