Şike davası, internet yasakları, Hrant Dink... İşte, geçen haftaya damga vuran olay ve kişiler!

PRNet A.Ş, geçtiğimiz hafta basında en çok bahsi geçen olay ve kişileri raporladı.

Google Haberlere Abone ol
Şike davası, internet yasakları, Hrant Dink... İşte, geçen haftaya damga vuran olay ve kişiler!

13-19 Ocak 2014 tarihleri arası yapılan araştırma sonuçlarına göre, 'Haftanın En'leri' 5 başlık altında sıralandı;

 

HAFTANIN GÜNDEMİ 'FUTBOLDA ŞİKE SKANDALI'



Aziz Yldırım’ın şike davası kapsamında yargıtay kararının onanması basında 611 habere konu oldu.



İnternete getirilmek istenen yasaklar ile beraber Taksim’de yapılan yürüyüşler 292 haberle haftanın en çok tartışılan iki numaralı gündem maddesi oldu. Van merkezli olarak 6 ilde terör örgütü El Kaide’ye yönelik düzenlenen operasyon ile ilgili basında 239 haber yer aldı.



Görev yeri değişen savcı ve polisler ile ilgili basında 204 haber yer aldı. Haftanın beşinci gündem maddesi ise Hrant Dink’in öldürülüşünün 7’nci yılı olarak kaydedildi.



HAFTANIN SİYASETÇİSİ 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN'



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 7302 haberle haftanın en çok haber olan siyasetçisi oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 1195 haberle 2.sırada yer aldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 695 haberle 3. sıraya, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 651 haberle 4.sıraya yerleşti. Binali Yıldırım ise 466 haber yansımasıyla PRNet 'Haftanın En’leri' listesinin siyasetçiler bölümüne son sırasından giriş yaptı.

 

HAFTANIN ÜNLÜSÜ  'CEM YILMAZ'



Russell Crowe'la oynayacağı film için Avustralya'ya uçan Cem Yılmaz 194 haberle ilk sırayı oluşturdu. Bülent Ersoy 143 haberle ikinci olurken, onu 116 haberle Türkan Şoray takip etti. Ebru Gündeş 115 haberle 4. sırada yer alırken, Fazıl Say 113 haberle listenin son sırasında yer aldı.



HAFTANIN SPOR ADAMI 'AZİZ YILDIRIM'



Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım 617 haberle spor gündeminin ilk sırasına yerleşti. Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini 613 adet haberle haftanın ikinci spor adamı oldu. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal 384 haberle, üçüncü sırada yer alırken, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ise 354 haberle 4.sırada yer aldı. Haftanın 5. Sıradaki spor adamı ise 284 haberle Gaziantep Spor Teknik Direktörü Sergen Yalçın oldu.

 

HAFTANIN SPORCUSU 'HUGO ALMEIDA'



Beşiktaşlı futbolcu Hugo Almeida 323 haberle haftanın en çok konuşulan futbolcusu oldu. Galatasaraylı futbolcu Nordin Amrabat 256 haberle 2. sıraya yerleşti. Galatasaray’ın futbolcusu Didier Drogba 253 haberle 3. sırada, Atletico Madrid de oynayan Milli futbolcu Arda Turan 219 haberle 4. sırada yer aldı. Beşiktaş’ın oyuncusu Manuel Fernandes ise 210 haberle PRNet 'Haftanın En'leri' listesine beşinci sıradan giriş yaptı.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin