ŞIK VE ŞENER 100 GÜNDÜR CEZAEVİNDE

06 Mart gecesi nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener, 100 gündür haklarındaki suçlamaları dahi bilmeden Silivri'de.

Google Haberlere Abone ol
ŞIK VE ŞENER 100 GÜNDÜR CEZAEVİNDE

03 Mart sabahı saat 07.00'de Ergenekon operasyonu kapsamında evleri polis tarafından basılan gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener, gözaltına alındıktan sonra, bundan tam 100 gün önce, 06 Mart günü tutuklanmışlardı.


Emniyet içinde cemaat örgütlenmesi ile ilgili kitap yazan ve adını "İmamın Ordusu" koymayı düşünen Ahmet Şık ve Hrant Dink cinayetinin arkasındaki sır perdesini yazdığı kitaplarla aydınlatmaya çalışan Nedim Şener'in, kitapları ya da gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklanmadığı hükümet yetkililerince defalarca ileri sürülmüştü.


Ne var ki, çok kısa bir süre sonra Şık'ın basılmamış kitabının dijital kopyalarını bulundurmanın "yasak" olduğu beyan edilerek Şık'ın eşine, avukatlarına ve gazeteci arkadaşlarına bu "yasak" kararı polislerce tebliğ edilmişti.


Ahmet Şık, gözaltına alınmadan önce OdaTV'ye yönelik düzenlenen operasyon sonrası adının burada bulunan bazı dokümanlarda geçmesiyle ilgili olarak, kendisiyle ilgili bir karalama ve yıpratma kampanyası başlatıldığını söylemişti.


Neyle suçlandıklarını bilmeden 100 gündür Silivri Cezaevi'nde bulunan Ahmet Şık ve Nedim Şener'e 18 Haziran Cumartesi günü saat 13.00'de Taksim'de düzenlenecek yürüyüşle bir kez daha destek verilecek.


Bianet

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin