Sık sık tuvalete çıkanlar dikkat! Tuvaletteyken bu iki belirtiye dikkat. Susuzluk ve ağız kuruluğu varsa ve tuvalete çok çıkıyorsanız...

Sağlığınıza önem veriyorsanız, vücudunuzun vereceği bazı tepkilere odaklanmanız gerekiyor. Ve bazı hastalıklar bazen küçük sinyallerle kendini belli eder, 'geliyorum' diyebilir. Şeker hastasıysanız, muhtemelen bir noktada hiperglisemi (yüksek kan şekeri) yaşayacaksınız ve özellikle tuvalete gittiğinizde dikkat etmeniz gereken bazı işaretler var. İşte tuvalete gittiğinizde iki önemli belirtiye dikkat ederseniz, nasıl bir hastalığa yakalandığınızı anlayabilirsiniz.

Google Haberlere Abone ol
Sık sık tuvalete çıkanlar dikkat! Tuvaletteyken bu iki belirtiye dikkat. Susuzluk ve ağız kuruluğu varsa ve tuvalete çok çıkıyorsanız...

Yüksek kan şekeri, diyabetle yaşayan insanlar için yaygın bir sorunudur.

Şeker hastasıysanız, muhtemelen bir noktada hiperglisemi (yüksek kan şekeri) yaşayacaksınız ve özellikle tuvalete gittiğinizde dikkat etmeniz gereken bazı işaretler var.

NHS, yüksek kan şekerini, bir kişinin kan şekeri seviyesinin çok düştüğü zaman olan hipoglisemi ile karıştırmamak önemlidir.

Durum, hem tip 1 hem de tip 2 diyabetli insanları ve ayrıca gestasyonel diyabetli hamile kadınları etkileyebilir.

Bazen şeker hastalığı olmayan kişileri etkileyebilir, ancak bu genellikle yakın zamanda kalp krizi veya felç geçirmiş kişilerde olacaktır.

 

Susuzluk ve ağız kuruluğu

The Sun'daki habere göre yüksek kan şekerinin birçok belirtisi vardır ve en belirginlerinden biri artan susuzluk, dil ve ağız kuruluğudur.

Diğer semptomlar arasında yorgunluk, bulanık görme, kasıtsız kilo kaybı, karın ağrısı veya hissetme veya hastalanma sayılabilir.

Ancak muhtemelen deneyimleyeceğiniz iki ana işaret vardır ve tuvalete gittiğinizde bunlara dikkat etmeniz önemlidir.

Sık sık tuvalete çıkanlar dikkat! Tuvaletteyken bu iki belirtiye dikkat. Susuzluk ve ağız kuruluğu varsa ve tuvalete çok çıkıyorsanız... - Resim : 2

Sık sık idrara çıkmak

Şeker hastalarında çok tuvalete çıkmak kan şekerinin yüksek olduğunun bir işaretidir.

Kan şekeri seviyeleriniz çok yüksekse, bu, hücrelerinizden sıvıları zorlar.

Bu da böbreklere verilen sıvı miktarını artırır ve bu da daha fazla idrara çıkma isteği duymanıza neden olur.

Kendinizi gecenin bir yarısı işemek için kalkarken bulursanız, bunun nedeni böbreklerinizin buna ayak uyduramaması ve idrardan kurtulma ihtiyacı duymasıdır.

Aynı zamanda diyabet belirtisidir.

Enfeksiyonlar

Pamukçuk ve mesane enfeksiyonları gibi idrar yolu enfeksiyonları, yüksek kan şekeri olan kişilerde yaygındır.

Yine de bir enfeksiyonunuz olup olmadığını her zaman bilemeyebilirsiniz ve varsa tespit etmenin önemli yolları vardır.

İdrar yaparken yanma hissi yaşarsanız ve idrarınız bulanıksa enfeksiyon kapmış olabilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin