Sigaraya zam geldi, sigara şirketlerinin uyanıklığı ortaya çıktı

ÖTV artışı sonrası sigaralara 4 ila 4.5 lira zam geldi. Tekel bayileri ise bir gün önce ödemelerini yaptıkları halde sigara şirketlerinin uyanıklığı nedeniyle mağdur oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sigaraya zam geldi, sigara şirketlerinin uyanıklığı ortaya çıktı

ÖTV artışı sonrası sigaralara 4 ila 4.5 lira zam geldi. Tekel bayileri ise bir gün önce ödemelerini yaptıkları halde sigara şirketlerinin uyanıklıklığı nedeniyle mağdur oldu. 

İstanbul'da bir tekel bayisi tarafından Manşete Bak'a yapılan açıklamaya göre, bir gün önce sigara şirketine ürün siparişi veren ve ödemesini peşin yapan esnaf, ertesi gün sagara şirketinin ürünleri teslim ederken şirketin ödeme yapmasına rağmen zamlı fiyatla yeni bir fatura düzenleyerek farkı talep ettiğini söyledi. Ödeme dekontlarıyla birlikte yaşadığı mağduriyeti dile getiren esnaf, "Siparişimi verdim, ürünün bedelini peşin ödedim. Sabah malları getiren şirket yetkilisi, "Aradaki farkı vermezseniz sigaraları teslim etmeyiz" dedi. Bu resmen fırsatçılık" ifadelerini kullandı.

Sigaraya zam geldi, sigara şirketlerinin uyanıklığı ortaya çıktı

Esnaf, "Kendilerine bunun haksızlık olduğunu, basına şikayet edeceğimi söylediğimde ise bana ödeyeceğim farkı bonus olarak yükleyeceklerini söyledi. Bu da resmen olayı kapatma. Kimbilir kaç esnafı böyle mağdur edecekler" ifadelerini kullandı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin