Sigara yasağı için düğmeye basıldı: Plajlarda ve ormanlarda içilemeyecek. Fransa'da günde 200 kişi sigaradan ölüyor

Fransa Sağlık Bakanı Aurelien Rousseau, ülkedeki plajlarda ve ormanlarda sigara kullanımının yasaklanacağını söyledi. Bakan Rousseau, Fransa'da sigaran ölen kişi sayısının günde 200 kişiye denk geldiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Sigara yasağı için düğmeye basıldı: Plajlarda ve ormanlarda içilemeyecek. Fransa'da günde 200 kişi sigaradan ölüyor

Fransa Sağlık Bakanı Aurelien Rousseau, ülkedeki plajlarda ve ormanlarda sigara kullanımının yasaklanacağını bildirdi.

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde, Bakan Rousseau'nun 2023-2027 Yeni Ulusal Tütün Kontrol Programı'nı tanıttığı yazılı açıklaması yayımlandı.

Rousseau, Fransa'da her yıl ortalama 75 bin kişinin sigara kullanımına bağlı hayatını kaybettiğine dikkati çekerek, bunun günde yaklaşık 200 can kaybına tekabül ettiğini vurguladı.

Sigaranın, ülkedeki ilk ölüm nedeni olduğuna işaret eden Rousseau, 2023-2027 Yeni Ulusal Tütün Kontrol Programı kapsamında sigara paketinin fiyatını kademeli olarak artıracaklarını duyurdu. Böylelikle sigara paketinin ücreti, 2025’te 12 avroya, 2027’de ise 13 avroya çıkacak.

Rousseau, program kapsamında, plajlarda, kamuya açık bahçelerde, okul gibi bazı kamu alanlarının çevresinde ve ormanlarda sigara kullanımının yasaklanacağını ifade etti.

Programla kamu alanlarında sigara kullanımının gerilemesini hedeflediklerini belirten Rousseau, atılan adımlarla özellikle sigara tüketmeyen gençlerin, daha az sigara dumanına maruz kalacağının altını çizdi.

Tek kullanımlık sigaraları da yasaklayacaklarını kaydeden Rousseau, sigarayı bırakmak isteyenlerin daha fazla destekleneceğini bildirdi.

AVUSTRALYA'DAN ELEKTRONİK SİGARA YASAĞI

Avustalya Sağlık Bakanı Mark Butler, gençlerde nikotin bağımlılığını azaltmak amacıyla 1 Ocak 2024'ten itibaren tek kullanımlık elektronik sigara ithalatının yasaklanacağını açıkladı.

Bakan Butler yasak ile ilgili yaptığı açıklamada, “Elektronik sigarayı ortadan kaldırmak için sonraki adımları atıyoruz. Avustralyalıları, özellikle de gençleri elektronik sigara ve nikotin bağımlılığının zararlarından korumaya kararlıyız. Tüm Avustralya Sağlık Bakanları, elektronik sigaraya karşı ulusal düzeyde tutarlı ve uyumlu bir yanıt verilmesi konusunda mutabakata varmıştır. 1 Ocak'tan itibaren tek kullanımlık elektronik sigara ithalatına yasak getireceğiz” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin