Sigara satışlarına iki adet sınırı geldi! Sigaraya beklenen zam geliyor! Tekel büfeleri ve akaryakıt istasyonundaki işletmeler iki adet sınır getirdi

Seçimlerin bitmesini fırsat bilen şirketler zam yapmaya hazırlanıyor. Son olarak sigara satan tekel büfeleri ve akaryakıt istasyonlarındaki bazı esnaf vatandaşların sigara taleplerine olumsuz yanıt vermeye başladı. Zam geleceği yönünde çıkan haberler sonrası tiryakilere iki adetten fazla sigara satışı yapmama kararı aldılar.

Google Haberlere Abone ol
Sigara satışlarına iki adet sınırı geldi! Sigaraya beklenen zam geliyor! Tekel büfeleri ve akaryakıt istasyonundaki işletmeler iki adet sınır getirdi

Türkiye bir seçim sürecini daha geride bıraktı. 14 Mayıs'ta genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı, genel seçimlerin sonucu belli olurken, cumhurbaşkanlığı seçimleri dre ikinci tura kaldı.

İkinci tur seçimleri dün yapıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha cumhurbaşkanı seçildi.

Seçim döneminin sona ermesiyle piyasada zam dalgası beklentisi oluştu. Hatta tekel ürünlerinden rakıya bir zam yapıldı ve sigaraya da zam beklentisi var.

Erol Dündar 3 lira zam geleceğini duyurmuştu

Tekel Bayileri Yardımlaşma Platformu başkanı Erol Dündar, geçen hafta yaptığı açıklamada beklenen zam nedeniyle 10 gündür sigara şirketlerinin bakkal ve tekel bayilerine sigara satışının durdurulduğunu iddia etmişti.

Dündar konuyla ilgili olarak "Maliyetlerden dolayı 3 liralık bir zam gelecek. Ancak bu zam öncesi bize satışı durdurdular. Biz tüketicilerle karşı karşıya geliyoruz. Stokçu konumuna düşüyoruz. Firmalardan bu uygulamaya derhal son vermelerini talep ediyoruz. Şu anda hâlâ ne zaman sigara dağıtımının başlayacağını söylemiyorlar bize. Biz kamuya toplu şekilde şikâyetimizi bildirdik. Degerli tüketiciler bizler stokçu değiliz satacak ürün bulmakta sorun yaşıyoruz” demişti.

Sigara firması yalanladı

İşte bu iddiayla ilgili sigara sektöründen bir açıklama geldi ve söz konusu haber yalanlandı.

JTI Türkiye Genel Müdürü Conrad Politt, sigara ürünlerine zam geleceği beklentisiyle firmaların sigara satışlarını durdurduğu ya da azalttığı yönündeki iddialara ilişkin, "Bizim açımızdan fiyat artışı beklentisi ya da başka bir saikten kaynaklanan olağan dışı bir durum söz konusu değildir." ifadesini kullanmıştı.

Seçim bitti ikiden fazla sigara satışı yok

28 Mayıs seçimlerinden hemen sonra yine sigaraya zam beklentisi oluştu. İstanbul'da bazı tekel büfeleri vatandaşa iki adetten fazla sigara satmama kararı aldı. Akaryakıt istasyonlarında da firmalar iki adetten fazla sigara satmamaya başladı.

Öte yandan sigaraya zam gelecği yönündeki söylentiler çıkınca sigara sigara satan işletmelerin satışları kısıtladığı yönünde sürekli şikayetler geliyordu. Özelilkle tekel büfeleri günler öncesinden vatandaşa sigara satışı yapmayıp sigara stokladığı da gelen iddialar arasında.

Etiketler sigara sigaraya zam
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin