Şifre oluştururken sakın bunu yapmayın. Siber suçluların tuzağına düşmeyin aman dikkat: Güvenli şifre oluşturma yöntemleri nelerdir?

Her oturum açma, bir siber suçlunun hesabınıza sızması ve verilerinizi çalması için bir şanstır. Bu nedenle güçlü şifre oluşturmak önem taşır. Şifre oluştururken bu hataları yapmaktan hemen vazgeçin. İşte güvenli şifre oluşturma adımları

Şifre oluştururken sakın bunu yapmayın. Siber suçluların tuzağına düşmeyin aman dikkat: Güvenli şifre oluşturma yöntemleri nelerdir?

Siber suçlular, çoğu insanın hatırlanması kolay şifreler oluşturduğunu ve çoğu zaman aynı şifreyi birden fazla hesapta yeniden kullandığını biliyor. Bu nedenle, geriye yapacakları tek şey, hızlı bir şekilde erişmek için hesabınıza bu şifrelerle giriş yapmak kalır.

Her cihaz, uygulama, web sitesi ve yazılım, benzersiz ve güçlü bir şifre veya PIN gerektirir. Bir siber suçlunun şifrelerinizden birini tahmin etmesi durumunda bunu tüm kişisel ve profesyonel hesaplarınıza sızmak için kullanacağını unutmayın.

Şifrelerinizi asla kimseyle paylaşmayın. Ayrıca şifre bilgilerinizi isteyen kimlik avı e-postalarına, şifreli mesajlara ve tehdit aramalarına karşı dikkatli olun.

Siber suçluları önlemek adına güvenli şifre oluşturmalısınız. Sizler için güvenli şifre oluşturma adımlarını derledik. İşte güvenli şifre oluşturma adımları:

GÜVENLİ ŞİFRE OLUŞTURURKEN BUNLARA DİKKAT!

Şifreniz uzun olmalıdır

Güvenli bir şifre oluşturmak adına dikkat etmeniz gereken ilk unsur şifrenizin uzun olmasıdır. Çünkü uzun şifre her zaman daha güvenlidir. Bu nedenle şifrenin en az 12 karakter uzunluğunda olduğuna dikkat edin.

Şifrenize doğum yılınızı veya doğum ayınızı/gününüzü eklemeyin

Siber suçluların sosyal medya hesaplarınıza gizlice girerek bu bilgileri kolayca bulabileceğini unutmayın. Bu nedenle doğum yılı, günü ve ayı asla şifrelerinizi oluşturmak için kullanmayın.

İki faktörlü kimlik doğrulamasını mutlaka aktifleyin

İki faktörlü kimlik doğrulamasında E-posta veya SMS yoluyla size bir onay kodu gelir. Bu nedenle farklı cihazlardan oturum açan, yani hesabınıza girmeye çalışan kişi ikinci bir aşamaya geçer. Bu noktada iki faktörlü kimlik doğrulaması devreye girer.

Şifre oluştururken sakın bunu yapmayın. Siber suçluların tuzağına düşmeyin aman dikkat: Güvenli şifre oluşturma yöntemleri nelerdir?

En az sekiz harf, sayı ve simgeden oluşan bir kombinasyon kullanın

Şifreniz ne kadar uzun olursa ve ne kadar çok karakter çeşidi kullanırsa tahmin edilmesi o kadar zor olur. Örneğin, M0l#eb9Qv? büyük ve küçük harfler, sayılar ve simgelerden oluşan benzersiz bir kombinasyon kullanın. Bunlar tahmin edilmesi zor şifrelerdir.

Şifreniz mutlaka düzensiz olmalıdır

Tıpkı yukarıdaki karakter çeşitliliği gibi dikkat etmeniz gereken bir diğer şey düzensiz şifreler oluşturmaktır. Örneğin 1234 ve 6789 gibi şifreleri kullanmaktan mutlaka kaçınmalısınız.

Farklı ilgisiz kelimeleri şifrenizde veya parolanızda birleştirin

Bu uygulama siber suçluların şifrenizi tahmin etmesini zorlaştırır. Popüler şarkılardan, filmlerden veya televizyon programlarından da cümleler kullanmayın. Parolanızı oluşturmak için en az üç veya dört uzun kelime kullanın.

Tüm bu adımların yanı sıra dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri de şifrenizi asla tekrar kullanmamaktır. Bu adımları uygulayarak güvenli şifre oluşturabilir ve siber suçluların tuzağına düşmekten kaçınabilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin