Şifa değil zehir saçıyor: Ihlamuru zehre dönüştüren o hata bulundu. Ihlamur kaynatırken bir kez daha düşüneceksiniz

Soğuk kış aylarının en gözde içeceği olan ıhlamur, yanlış koşullarda demlendiğinde ve tüketildiğinde tüm faydasını yitirerek zehre dönüşüyor. Bundan sonra ıhlamur kaynatırken tüm faydasını elde etmek adına sakın bu hataları yapmayın. İşte ıhlamuru zehre dönüştüren hatalar

Şifa değil zehir saçıyor: Ihlamuru zehre dönüştüren o hata bulundu. Ihlamur kaynatırken bir kez daha düşüneceksiniz

Kış aylarının kendini gösterdiği ve soğuk havaların arttığı bugünlerde hastalıklar da artmaya başladı. Öksürük ve grip gibi soğuk algınlığına şifa olan ıhlamur, içerisinde güçlü özellikler barındırıyor.

Ancak sağlığımız için ıhlamuru, doğru koşullarda demlemek ve tüketmek gerekiyor. Aksi takdirde sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebiliyor.

IHLAMURUN FAYDALARI

Ihlamur, içerdiği güçlü özellikler sayesinde öksürük için en şifalı kaynaklardan biridir. Aynı zamanda terletici özelliği ile solunum yollarını rahatlatır.

Ateş düşürücü olarak görev üstlenen ıhlamur, boğaz ağrısını etkili bir şekilde dindirir ve solunum yolunda oluşan tahriş için fayda sunar.

Faydaları saymakla bitmeyen ıhlamur ayrıca sindirim sistemini rahatlatır, şişkinliği dindirir ve vücuttan toksin atılımını destekler.

Ancak ıhlamurun tüm bu mucizevi faydalarından yararlanmak için bazı unsurlara dikkat etmek gerekir.

Şifa değil zehir saçıyor: Ihlamuru zehre dönüştüren o hata bulundu. Ihlamur kaynatırken bir kez daha düşüneceksiniz

IHLAMUR KAYNATIRKEN DİKKAT

Ihlamur, sağlığımız için her ne kadar faydalı bir içecek olsa da onun tüm şifasını yerle bir eden birtakım hatalar mevcuttur.

Ihlamuru kaynatma süreci, faydalarını önemli oranda etkiliyor. Uzun süre kaynatılan ıhlamur, tüm faydaları besin içeriklerini ne yazık ki kaybeder.

Önemli besin değerlerini kaybeden ıhlamuru içmek ise ne yazık ki sağlığımıza hiçbir fayda sağlamaz. Aynı zamanda uzunca kaynayan ıhlamur acı bir tat alarak tüm lezzetini kaybeder.

Eğer ıhlamurun rengi kırmızıya döndüyse o ıhlamuru asla içmemek gerekiyor. Tüm güçlü besin değerlerini yitiren ıhlamur, hiçbir işlevi yerine getirememiş oluyor.

Ihlamuru bu nedenle 7-8 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. Aynı zamanda içerisine tarçın, bal veya kuşburnu gibi besinler ekleyerek ıhlamurun tüm faydalarını katbekat artırabilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin