Şiddetli rüzgar nedeniyle ikisi çocuk 4 kişi öldü. İdlib'de günlerdir şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor

Suriye’nin İdlib bölgesinde yerinden edilenlerin sığındığı çadır kamplar bölgesinde, günlerdir iddetli rüzgar etkili oluyor. 32 bin sivilin etkilendiği hava koşulları nedeniyle ikisi çocuk 4 kişi de hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Şiddetli rüzgar nedeniyle ikisi çocuk 4 kişi öldü. İdlib'de günlerdir şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor

İdlib’deki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2 gündür etkili olan fırtına nedeniyle İdlib’in Batente ve Kurin köylerinde bulunan kamp etrafındaki duvarların bir kısmı çadır sakinlerinin üzerine yıkıldı.

Yetkililere göre, duvarların yıkılması sonucu Batente’deki Havice Kampı’nda ikisi çocuk 4 kişi yaşamını yitirdi.

İdlib’in Muhambil, Batenta, Sermin, Eriha, Marretmısrin, Zuuf ile Zerzur yerleşimlerinde de aralarında 3 çocuğun bulunduğu toplam 6 sivil yaralandı.

Sivil Savunma ekipleri, yaralıları hastaneye sevk etti.

32 bin kişinin fırtınadan olumsuz etkilendiği belirtilmişti

İdlib'de veri çalışmaları yürüten Suriye Acil Müdahale Koordinatörlüğü Müdürü Muhammed Hallaj, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İdlib’de ve Halep'in kuzey ve batı kırsalındaki çadır bölgelerin son 2 günde şiddetli fırtınadan en çok etkilenen yerler arasında olduğunu söylemişti.

Bölgede depremzedeler için inşa edilen 11 barınma merkezinin şiddetli rüzgar nedeniyle zarar gördüğünü belirten Hallaj, 60 kampta 467 çadırın kullanılmaz hale geldiğini ve 1328 çadırın da kısmen etkilendiği aktarmıştı.

Hallaj, kamplarda hasar tespit çalışmaları sonucu yaklaşık 8 bin 500'ü kadın ve 16 bin 500’ü çocuk olmak üzere yaklaşık 32 bin kişinin fırtınadan olumsuz etkilendiğini kaydetmişti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin