'Şiddet'li iddialara TV kanalından 'montaj'lı açıklama!

Mısırlıların kurduğu Türkiye'den yayın yapan Rabia TV, hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
'Şiddet'li iddialara TV kanalından 'montaj'lı açıklama!

Rabia TV'nin bağlı olduğu Top Medya'dan yapılan yazılı açıklamada, televizyon kanalının "Mısır halkının yanında olduğu, gençlerin iradesini savunduğu" belirtildi.



Gerçekleri yayınlayarak, "akan kanı durdurmak ve insanların canını korumak için çalışıldığı" vurgulanan açıklamada, "Darbeci rejimin medyası, yürüttüğü karalama kampanyası kapsamında, Rabia TV'de yayınlanan 'Rabia Sabahı' programının Perşembe günü yayınlanan bölümünden bir kesit alarak ve montaj yaparak, kanal hakkında yalan haberler yapmış ve seyircilerine kanalı, 'şiddete teşvik eden ve yabancı uyruklu kişilere karşı kışkırtıcı bir yayın organı' olarak lanse edilmiştir" denildi.



Söz konusu görselin montajlı olduğu ifade edilen açıklamada, "Girişinde darbe karşıtı alimlere ait bir açıklama da vardır. Giriş kısmında açıklamayı okuduktan sonra misafirlerle gerçeği araştıracağımız ve olaylarla ilgili analiz yapacağımız söylenmiştir. Bu da bizim açıklamanın gerçekliğini ve kaynağını kabul etmediğimiz anlamına gelmektedir" ifadeleri kullanıldı.



Medya etik kurallarında bir olayın haberini yapmanın "bu olayı seyirciye aktarmak anlamına geldiği ve öte yandan olayı kabul etmek ve ona davet etmek anlamına gelmediği" aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Kanal, profesyonellik ilkesi gereği bahsi geçen açıklamayı, bunu yapan Devrim Gençliği başkanlığı adlı taraflarla bağlantılı olarak göstermiştir. Bu da kanalın bahsi geçen açıklamayı sahiplenmediği ve kaynağını teşkil etmediği anlamına gelmektedir. Kanal yayına başladığı ilk günden bu yana devrimin çizgisinde yürümeyi ve barışçıl devrim stratejileri ilkelerini benimsemiştir ve bunun yanı sıra hiç bir zaman tek fikir sahiplenmemiş ve günümüzde de bu çizgide seyretmeye devam etmiştir. 



Asker medyası her zaman olduğu gibi sürekli bir şekilde devrime ve devrim medyasına çamur atmıştır ve böylece kendi ayıplarını kapatmaya çalışmıştır. Ancak bilindiği üzere darbe medyasının terör ve şiddete yönelttiği ve bunların hamisi olduğu aşikardır. Kanalımız Rabia ismini seçerken bu ismin taşıdığı saflık ve barışçıl direnişi kendine ilke edinmiştir ve bu kapsamda meydanların barışçıl sesi olmaya devam edeceğini belirtmektedir. Son olarak, devrimin gençleri, kahramanları ve simgelerine yanlarında olduğumuzu ve davalarını desteklediğimizi belirtmek isteriz ve darbe medyasının bütün karalama kampanyalarına rağmen yanınızda olacağımızı belirtmek isteriz."



Bazı basın kuruluşlarında yer alan haberde, aralarında Rabia TV'nin de bulunduğu Türkiye'den yayın yapan bazı Mısırlıların kurduğu kanalların, ülkede "şiddeti teşvik" ettiği iddia edilmişti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin