Şiddet haberi yargıya taşınmıştı! Savcılık, Milliyet hakkında kararını verdi.

Savcılık, Milliyet'i haklı buldu.

Google Haberlere Abone ol
Şiddet haberi yargıya taşınmıştı! Savcılık, Milliyet hakkında kararını verdi.

Eşinden şiddet gören N.T'in hikâyesinin Milliyet Mor Sayfa’da yayımlanmasının ardından N.T'in eşi gazete hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.



Savcı Umut Tepe “Haberin kamuoyunu bilgilendirme amacıyla gazetecilik görevi gereği yapıldığını” belirterek takipsizlik verdi.



Savcı Tepe, AİHM kararlarına da yer verdiği 4 sayfalık takipsizlik kararında, "Gazetecinin şiddete maruz kalan bir kadın hakkında olayı haberleştirerek aktarması gazetecilik görevidir. Basın özgürlüğü kapsamında bunu haberleştirmek suç sayılamaz. Gazetecinin gazetecilik görevinin engellenmesi, basına tanınan hakların engellenmesine yol açacaktır. Aksi takdirde kamunun gözü kulağı olan basın hiçbir şekilde ödevlerini yerine getiremez" dedi. 



Takipsizlik  kararında şu ifadeler yer aldı:



"Demokratik toplumlarda çok önemli bir göreve sahip olan basının toplumu ilgilendiren konularda bilgi vermekle yükümlü olduğu, halkın ise bilgi alma hakkının bulunduğu bilgi içeren haberlerin yapılmasında toplumsal ilgi bulunduğu gibi güncel ve gündemde olan olay hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi amacını taşıyan haberlerin yapılmasında kamu yararının bulunduğu... Söz konusu röportajın yapılmasında gazatecinin Nalan Temeltaş Kutlay’ın müşteki Fikri Kutlay tarafından şiddete maruz kaldığını ve aralarında mahkeme davalarının sürdüğünü, gerek mağdure Nalan Temeltaş Kutlay’ın gerekse gazeteci Esra Alus’un yapılan haberde kadına şiddet konusunda toplumu bilinçlendirmek adına haberi yapmış oldukları, ayrıca gazetecinin şiddete maruz kalan bir kadın hakkında olayı haberleştirerek aktarmasının gazetecilik görevi olduğu ve basın özgürlüğü kapsamında bunu haberleştirmenin suç sayılamayacağı, gazetecinin gazetecilik görevinin engellenmesinin basına tanınan hakların engellenmesine yol açacağı, aksi takdirde kamunun gözü kulağı olan basının hiçbir şekilde ödevlerini yerine getiremeyeceği, yapılan röportajın eleştiri ve bilgi verme hakkı sınırları içerisinde kaldığı ve konunun okuyucuya aktarılması sırasında hukuka uygunlukluk çerçevesinin dışına çıkılmadığı, bu haliyle atılı suçların unsurları oluşmadığı anlaşıldığından şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir"



Haberin devamını okumak için tıklayınız



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin