Sıcak'tan ilk albüm müjdesi: 19/4 Mevsim

2015 yılında Kemal Çetkin, Taner Öztonbul ve Altuğ Coşkun’un bir araya gelmesiyle kurulan “Sıcak” 10 şarkılık ilk albümleri "19/4 Mevsim’’i Arpej Yapım etiketiyle müzikseverlerle buluşturdu.

Google Haberlere Abone ol
Sıcak'tan ilk albüm müjdesi: 19/4 Mevsim

Albüm şarkılarının sözlerindeki soyut etkiyi somut gerçeklik ile harmanlayıp oluşturduğu kontrast etkiye, müziğinde gitar ve davula, keman ve piyano ile verdiği kontrast etki ile destek veren grubun müziğinde, çağdaş tınıların yanı sıra beslendiği kültürün de etkisi görülüyor.  



İlk Video Klip Dünyanın Nazar Boncuğunda



Albümün ilk video klibi; Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan ve "Dünyanın Nazar Boncuğu" olarak bilinen Meke Dağı ve Krater Gölü'nde çekildi. Gökhan Palas & Yüzdeyüz Film tarafından çekilen klip grubun daha önceki videolarında olduğu gibi yine etkili bir görsel çekiciliğe dayanıyor. 

Cover'a İnat Kendi Besteleriyle Yola ÇıktılarKurulduğu günden beri bestelerini müzikseverler ile buluşturmayı hedef haline getirmiş bir topluluk olan Sıcak, bugüne kadar beş adet tekli yayınladı. 

2018 yılında bir ilki gerçekleştiren Sıcak; 1986’da Çernobil Nükleer Santrali’ndeki reaktör kazası sonucunda terkedilmiş bir şehre dönüşen Çernobil’de ve şehre 8 km uzaklıktaki Pripyat Kasabası’nda iki şarkısının müzik videosunu çekti. 



Daha sonra burada yaptığı çalışmasının ilk ürünü olan Say’ ı 2018’de, ikinci ürünü olan Ayrılıktan Hatıra İzler’ i 2019’da single olarak piyasaya sürdü.



Say ve Ayrılıktan Hatıra İzler, dünya üzerinde Çernobil’de çekilen ilk müzik performans videoları olarak kayıtlara geçti. Diğer taraftan grubun Say isimli şarkısının müzik videosu dünya genelinde 7 ayrı film festivalinde yer aldı. 



 




Etiketler sıcak albüm
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin